2014. szeptember 07. 17:15 - ossi.blog.hu

Összeesküvés elméletek és áltudományos állítások készítése házilag – 3. Külső megjelenés a vitákban

Szóval, folytatódik azzal, hogy nem elég egy elméletet piacra dobni, ahhoz különböző szinten, de híveket is kell keresni. Mivel a tapasztalat az, hogy  minél több összeesküvés elméletet fogad el valaki, annál nyitottabb az újra, ezért az első támogatóinkat a legnyitottabbak között érdemes gyűjteni.

Ha elég embert sikerült meggyőzni, ők lesznek a tömeg, akik „nem hülyék” és akikre hivatkozva a kritikusabb rétegek felé lehet lépkedni. Olyan szint mindig lesz, ahol már nem tudunk híveket szerezni, ezért a vitákba fektetett idő és energia nem is térül meg. Egy szinten túl már felesleges is próbálkozni és ezzel elégedjünk is meg, anélkül, hogy bármiféle kudarcot éreznénk miatta. (Rájuk meg mondhatjuk azt, hogy úgyis a háttérhatalom emberei (köznapi nevén: fizetett ügynökei), nem csoda, hogy annyira ellenállnak.)

Szinteket sose ugorjunk át! Egyszerűen azért, mert mindegyikre fel kell készülni, nem lehet kapásból a legkeményebb szkeptikusok között kiállni, különben előbb szedik darabokra az elméletünket, mint hogy akár egy hívet is találjunk.

Természetesen, a témánk adott, így inkább csak viták során alkalmazható technikákat sorolnék. Első körben is külsőségeket, amivel már messsziről is jelezni tudjuk álláspontunkat.

1. Felkiáltójel.

Bár nem minden összeesküvés elmélet hívő használja, de az az egy biztos: minél nyitottabb valaki, hajlamos annál több felkiáltójelet tenni a mondatai végére. Szinte mindegyikére!!!!!!!!!! Használható hangulatjelzőként is. Vagyis, egyszerű megjegyzés 2-3 felkiáltójel, vita hevében, akár 7-8, esetleg 10 is. (Többet ne, mert rájönnek, hogy gúnyolódunk.)

Viszont, ha ezt betartjuk, onnantól egy felkiáltójelet már csak akkor tegyünk a mondat végére, ha egy hasonlóan gondolkodó hozzászólónak válaszolunk, különben könnyen lebukhatunk. Sőt. A ponttal befejezett mondat is már hibának számít, úgyhogy kerüljük.

Kérdésnél, értelemszerűen, a kérdőjel és a felkiáltójel együtt alkalmazandó. Pl. így: „Nem tudtad???????!”

2. Egyéb központozás.

A központozás szabályainak be nem tartása látszólag mellékes, pedig nagyon is fontos! A központozást sokak szerint egyébként is a háttérhatalom találta ki, na nem azért, hogy az érthetőséget támogassa, hanem azért, hogy megtanítsa a szabálykövetést és ezáltal elnyomja az emberekben az igazságkeresést. Na, ezért nagyon fontos erre ügyelni! Ha betartjuk, manipulálhatók vagyunk. Ha nem használjuk, vagy csak hasraütés szerűen, akkor az annak a bizonyítéka, hogy nem mosta át az agyunkat a háttérhatalom. Úgy meg senki sem akar bemutatkozni, hogy az kb. azt üzeni, hogy „helló, tudok egy összeesküvést, de már az én agyamat is átmosták!” Ugyebár?

3. Helyesírás

A lényege ugyanaz, mint a központozásnak. Ezért ezt úgy tudjuk kifejezni, hogy (főleg) főneveket, -teljesen kiszámíthatatlanul!- nagybetűvel írunk. Inkább ritmusra érdemes figyelni, mint magára a szóra. Vagyis, ha van egy kétsoros mondatunk, abba legalább egy főnevet illik nagybetűvel írni. De ha van pl. 3 db néhány szavas mondatunk, legalább az egyikben legyen nagy kezdőbetűs főnév.

Ha lehet, a személyes névmások (mint én, te, ő, stb.) legyenek mindig nagybetűsek. Vagy legalább az én, ha már a többi nem.

Nemzetiség nevek, pedig, alap! Ezekre még gondolni se gondoljunk nagy kezdőbetű nélkül... Országnevek, -Magyarország kivételével,- viszont maradjanak inkább kisbetűsek.

4. Igekötők

Az a szó, hogy „elindult”, a jövőben legyen „el indult”, viszont az „el tudja fogadni”, legyen „eltudja fogadni”. Hozhatnék még példát, de ez úgyis önmagáért beszél.

5. Csupa nagybetű.

Az a tapasztalatom, hogy rögtön nem illik belevágni, de ahogy némi elismerésre teszünk szert, a csupa nagybetű használatát is felvehetjük. Nem csak messziről üvölt, hogy mi írtunk, de a kekeckedők is egyszerűen rühellik olvasni. Vagyis, minél több csupa nagybetű, annál kevesebb kötözködő kérdés...

6. A profil

Külsőséghez tartozik ez is, hiszen már a profilunk is nagyon sokat elárul. Valósnak tűnő név helyett használhatunk olyat, hogy „Szabad Gondolkodó” vagy „Magyar Sajt” vagy „Kusza Szálak”. A lehetőségek száma végtelen, igaz, jópár könnyen felmerülő már foglalt, de nincs olyan, hogy ne lehetne újat kitalálni!

Profilképünk legyen az oldal alapbeállítása vagy válasszunk a témánkhoz illő, képet. Úgy értem, hogy ha a környezetvédelem témakörben aktívkodunk, akkor valami idilli tájat, kék eget, napfénnyel, ha politikában, akkor egy szimbólumot, ha történelemben, akkor valami régi kort ábrázoló képet, tárgyat. Az a lényeg, hogy pozitív legyen a rátekintő célközönség számára.

Fontos még, hogy a profilból milyen érdeklődési kör derül ki. Semmiképpen se hagyjunk nyomot arról, hogy mondjuk harcosak vagyunk politikai témában, de szeretjük az orchideákat, vagy netán lelkes tagjai vagyunk valamilyen óvodai támogató szülő csoportnak. Ha a témánk adott, akkor az érdeklődési körünk is hasonló témákból kerüljön ki.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ossiszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr246678061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása