2014. október 27. 17:32 - ossi.blog.hu

Sötétség és a választójog

Előre szólok: abba a táborba tartozom, akik szerint nincs jogos érv a választójog korlátozása mellett. Tudom, hogy valójában most is van egyfajta korlátozás, hiszen ovisok sem szavazhatnak, de ezt azért már nem venném komolyan. Akit a rendszer elég érettnek tart ahhoz, hogy gyámság nélkül családot alapítson (értsd: házasodjon), azt automatikusan érettnek kell tekinteni arra is, hogy az ő egy főnyi véleményével hozzájáruljon a közös sorsunk alakításához. Egyszerűen azért, mert akinek az életére a választott képviselők döntése hatással van, legkevesebb, hogy legalább négy évente szavazhasson róluk. Igen, mindenki. A hajléktalan is. A munkanélküli is. Az analfabéta is. Az egyetemista is. A szakmunkás is. A nyugdíjas is.

Még az is, aki magyar állampolgárként 10 éve külföldön él, mert addig is, míg hazajön, hadd véleményezze már, hogy hol éljen a családja és milyen országba akar majd visszatelepülni. Egyébként sem világotlátott emberektől kéne az országot félteni. Ha valakit zavar, hogy nem itt él, de beleszól, akkor beszéljünk valami állampolgári szavazatbebiztosítási járulék bevezetéséről, hogy ne csak az állampolgárság megtartásával, de mondjuk egy jelképes összeg befizetésével is megerősíthessék a kötődésüket és igényüket. Felőlem legyen. De akkor is szavazhasson. (Nem, nem jutott eszembe ennél hosszabb és bürokratikusabbnak hangzó név, úgyhogy szabad a pálya az ötletelőknek.)

Tudom, hogy ott van Teri néni, aki a képviselőjétől havonta kapja az eredendően csak a szimplán rászorulóknak (tehát nem egy adott párt szavazóinak) szánt EU-s élelmiszeradományokat, ha cserébe megígéri, hogy legközelebb is rá szavaz. De szavazzon Teri néni is. Teri néni attól még szavazhat másra a fülke magányában, mi meg inkább azokat szedjük elő, akik ilyen feltételekkel osztják az adományokat.

Tudom, hogy ott van Ferenc, aki a képviselőjétől kap két zsák krumplit szavazás előtt, ha cserébe oda fog ikszelni, ahova kell. De szavazzon Ferenc is. Értem én azt, hogy Ferencnek be kell mutatnia a szavazólapját, de akkor megint azokat szedjük elő, akik ezt csinálják, Ferenc meg szavazhasson.

Nade tegnap megtaláltam egy olyan beszélgetést, hogy az már engem is elbizonytalanított..

Felvetés egy fórumon: a szurkolói tüntetés után, mennek-e az internetadó elleni tüntetésre. Erre:
1. Alap, hogy az átvonulásról az jut a közösség eszébe, hogy átmenni és megverni őket. Egy-két különutas hozzászólás érkezik csak arról, hogy ő átmegy, mert annak a céljával is egyetért.
2. Majd megjelenik szélsőjobber IQ bajnok és közli, hogy inkább az internetadó (amivel egyébként nem ért egyet, bár a 700 forint nem is nagy pénz), mint hogy odamenjen, mert azok (figyelj): zsidók! Érted.. zsidók!

Akik kimennek az internetadó ellen tünteni, azok zsidók. Sokuk ott volt az új (asszem, akkor éppen a negyedik, javított kiadású) alkotmány ellen tüntetni, de azok is zsidók voltak. A sajtószabadságért tüntetésen is zsidók voltak. Meg az oktatási törvény ellen is. A hajléktalanokkal szembeni törvények ellen is.

Szal, ha jól veszem ki, akkor itt a közért aggódni, tenni, szót emelni zsidó passzió?

(Nem, nem kezdek bele, hogy akkor meg mi a fene bajuk van a zsidókkal. Azt sem fejtem ki, hogy nekem már az eleve magas, hogy mi a zsidó definíciója, mert vannak jó zsidók, meg rossz zsidók, de ha zsidó, csak így, egy szóval, akkor az mindig csak rosszat jelent, meg ahogy elnéztem a közéleti zsidók listáját, hogy van az, hogy kb. mindenki zsidó, aki már kétszer szerepelt a tévében és olyat mondott, ami egy mezei zsidógyűlölőnek magas. A szélsőjobb folklórban egyébként is vannak nehezen értelmezhető dolgok, ez alól a zsidó definíciója sem kivétel. Úgyhogy tényleg nem akarom errefelé vinni a szálat.)

Elég az, hogy emberünk olyan emelkedett és komplex gondolkodásra ragadtatta magát a közről, miszerint le lehet itt építeni a jogállamot, ki lehet csinálni fél országot, szétosztani földeket, üzleteket párthíveknek, egyszem pártra szabni a törvényeket, belefulladni az államilag vezényelt korrupcióba, csőd szélére vinni az államot, de még az is ezerszer inkább jöjjön, mert azok, akiket zavar és utcára is kimennek miatta, azok zsidók... Így, egy szóval.

És ennek az embernek ugyanannyit ér a szavazati joga, mint bármely épeszű emberé.

Bennem meg elmúlt minden gondolat és érzés, a nagy ürességben csak egy kérdés szikrázott üresedő tekintetem előtt, mint valami hatalmas, villogó molino: MIÉRT ÉR UGYANANNYIT A SZAVAZATI JOGA?????????????

Persze, idővel lehiggadtam, felocsúdtam, kialudtam, leüllepítettem. Nem mondhatok mást, mint hogy továbbra is az általános választójogot fogom támogatni és elítélni bárkit, aki korlátozni akarja. Akkor is, ha az ilyen és hasonló agykapacitású emberekét korlátoznák. Összeszorított fogakkal, de az ő szavazatijoguk mellett fogok érvelni. (Valamit csak ki fogok tudni találni érvként.)

A megdöbbenést azért megtartom. Hogy itt, ebben a szép hazában megél ilyen sötétség.

Egy dolog vígasztal: ahogy olvasom, neki már a jobbik is túl zsidós, úgyhogy lehet, hogy mégsem fog elmenni szavazni, mert nem lesz neki szimpatikus jelölt.

stupid.jpg

Címkék: szvsz köz
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ossiszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr26836599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása