2014. november 24. 21:34 - ossi.blog.hu

Ki tehet miről?

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság videói rendesen kivágták a biztosítékot. Amit nem is csodálok. Mert kb. a legalja.hu kategória. És az egészban az a szomorú, hogy ezek a videók egybevágnak azokkal a köztudatban élő tévhitekkel, amik miatt az áldozatok többsége nem mer feljelentést tenni vagy egyáltalán beszélni arról, hogy mi történt vele, mert egyszerűen attól fél, hogy a trauma mellé még őt fogják megbélyegezni. Ne feledjük, hogy jelen ismereteink szerint, a nemi erőszakok többsége sosem derül ki! Az, hogy még a rendőrség is ezeket szajkózza, különösen káros, mert nem csak ráerősít a közvélekedésre, de mit üzen annak az áldozatnak, aki legalább elgondolkodik azon, hogy hozzájuk forduljon? Tényleg nem is tudom, hogy létezik-e még olyan bűncselekmény, aminek kapcsán az emberek olyan szaftosan tudnák tárgyalni, hogy valójában az áldozat volt a felbújtó és ami vele történt, azt magának köszönheti?

A videókat nem állok neki elemezni, elegen megtették már. Inkább néhány tényt sorolnék a nemi erőszak témájából, amit ezek szerint nem árt újra és újra elismételni, hátha egyszer bekerül a köztudatba...

A nemi erőszak sosem a szexről szól.

Hanem minden esetben a hatalomról. A támadó minden esetben azért követi el a tettét, mert bántani és megalázni akar. Nem az alkalmi szexet keresi, hanem azt élvezi, hogy ő az erősebb és a másik ez ellen semmit sem tehet. Ehhez a szex csak eszköz.

A nemi erőszak nem csak a csinos, falatnyi ruhás, bulizós fiatal lányok problémája.

Sőt. Az áldozatok többsége nem is ők. Áldozattá bárki válhat. Gyerekek, családanyák, idősek és férfiak is. Igen, férfiak is. Nem, nem csak homoszexuális támadásra gondolok, hanem arra is, amikor nő támad meg férfit. Mert olyan is van. És az ellenük elkövetett erőszak is pont ugyanolyan, mint  bárki más ellen, legfeljebb azzal tetézve, hogy a közvélekedés szerint ilyen nem létezik, tehát az áldozat számára még nehezebb előállni azzal, hogy mi történt vele.

Nem a kihívó öltözet és viselkedés tesz potenciális áldozattá, hanem a védtelenség.

A köztudatban az él, hogy a nemi erőszak úgy kezdődik, hogy az áldozat a ruhájával meg a viselkedésével feltüzelte az elkövetőt, amitől az hirtelen begerjedt és már meg is volt a baj. Érdekes, hogy felmérések szerint, ebben sokkal több nő hisz, mint férfi, dehát ennek is megvan a pszichológiája. Pedig mint minden más bűncselekménynél, nemi erőszak esetében is elsődleges szempont a kivitelezhetőség esélye, vagyis a támadó olyat keres, akinél a lehető legkevesebb nehézségre számít.

Ezt támasztja alá, hogy elítélt erőszaktevők között végzett felmérés szerint, az áldozat kihívó ruházata és viselkedése a legutolsó, ami felkelti az érdeklődését, hiszen (szintén felmérések szerint) pl. egy nőnél ezek a magabiztosság és az erő jelének számítanak, az erőszakoló meg nem akar túl sok macerát. Az öltözet és a viselkedés annyiban tényleg szerepet játszik a potenciális áldozattá válásban, hogy aki visszahúzódóbb, kevésbé magabiztos, alárendeltebb, gyengébb, az könnyebb prédának tűnik, viszont ők meg inkább hajlamosak zárt, többrétegű ruhát viselni és kerülik a figyelmet.

Az esetek többségében az áldozat ismeri a támadóját.

Megbízható statisztikai adat nincs rá, de (a felmérés módszerétől függően) olyan 60-90% közé teszik azoknak az eseteknek arányát, amikor az elkövető és az áldozat között már volt ismeretség a támadás előtt, ami magyarázza azt, hogy az áldozat miért hajlandó védtelen helyzetbe kerülni vele. Az illető lehet közeli vagy távoli hozzátartozó, kolléga, iskolatárs, jelenlegi / egykori partner, vagy a baráti társaság tagja, de akár orvos vagy más, olyan hivatalos személy is, akivel az áldozat kapcsolatba kerül. Feltételezem, hogy ebben nincsenek benne azok az esetek, amikor a támadó már felfigyelt az áldozatára, de személyes ismeretség nem alakult ki közöttük, pedig szintén felmérések szerint, a nemi erőszak szinte mindig tervezett.

A meglévő ismeretség hozzájárul ahhoz, hogy az áldozat érzelmei annyira ellentmondásosak a támadóval kapcsolatban, hogy inkább nem tesz feljelentést, vagy nem is meri nemi erőszaknak nevezni a történteket.

Az elkövetők többsége nem elmebeteg.

Sőt. Teljesen normális, átlagos. Egy, amerikai tanulmány szerint, a támadók legfeljebb 5%-nál állt fenn valamilyen mentális probléma az elkövetés idején. Nem is létezik tipikus elkövetői profil. Néhány közös vonásuk persze van. Például, az illető hajlamos agresszióval lereagálni a saját dühét. Ott, ahol a macsó kultúrának támogatottsága van, gyakoribb a nők ellen elkövetett erőszak. Statisztikailag, aki egyszer elkövette, jó eséllyel újra és újra meg fogja tenni, ha nem kapják el.

Nemi erőszak nem csak sötét utcán történhet.

Sőt. Az esetek többségében valahol négy fal között, de mindenképpen az áldozat által biztonságosnak ítélt helyen.

Az alkoholos befolyásoltság és a nemi erőszak között van összefüggés.

Az áldozat esetén rontja az ítélőképességet, csökkenti a veszélyérzetet és gyengíti vagy ellehetetleníti a védekezőképességet. A támadó esetén pedig feloldja a gátlásokat. Nincs rá megbízható statisztika, de becslések szerint, azokban az esetekben, amikor nők ellen követtek el nemi erőszakot, az áldozatok fele fogyasztott alkoholt, míg a támadó 34-74% -ban (attól függően, hogy hol és milyen módszerekkel végezték a felmérést). Arról nem találtam felmérést, hogy ebből mennyi lehet az az eset, amikor az áldozat nem önszántából fogyaszt túl sok alkoholt vagy kábítószert.

Érdekes adat, hogy amerikai egyetemeken végzett felmérés szerint, az ott elkövetett nemi erőszakok 90%-ban valamelyik vagy mindkét fél fogyasztott alkolholt az elkövetés előtt. Külön ijesztő, hogy az egyetemisták körében is él az az elképzelés, hogy egy nő alkoholfogyasztása annak a jele, hogy szexuális kapcsolatot keres, tehát az ellene elkövetett nemi erőszak nem is igazi erőszak, és ebben sokkal több fiú hisz, mint lány.

Olyan nincs, hogy picit az áldozat is akarja.

Olyan sincs, hogy valaki szándékosan olyan ruhát vesz, vagy olyan helyre megy vagy úgy viselkedik, hogy az felhívás lenne nemi erőszakra. Olyan szívesség sincs, amivel köteles lenne szexszel fizetni, pláne, ha nem is akarja.

Ha netán valaki fantáziál is egy lehetséges nemi erőszakról, azt mindig úgy képzeli, hogy abba ő is belement, tehát a teste fölötti döntési jogot és kontrollt nem adja ki a kezéből. Egy valóságos nemi erőszak mindig az áldozat akarata ellenére történik. Akkor is, ha bénultan tűri vagy túl részeg, hogy nemet tudjon mondani. De még akkor is ha a teste önálló életre kel és orgazmust él át. Akkor is, ha nem maradnak fizikai sérülései. Főleg nők hajlamosak arra, hogy ha úgy ítélik meg, hogy az erőszakot megakadályozni nem tudják, de a fizikai bántalmazást még igen, akkor nem fognak ellenkezni. Olyan is van, hogy mivel ismerik az illetőt, még az erőszak közepén is tabunak érzik megütni.

Egyáltalán nem jellemző, hogy a nők a nemi erőszak vádját használnák bosszúra.

Több vizsgálat is foglalkozott ezzel a témával és mindegyik arra jutott, hogy elenyésző az alaptalan vádak száma. Arányát tekintve pedig megegyezik más bűncselekmények alaptalan vádjainak arányával. A nemi erőszak felderítését egyébként is több dolog nehezíti. Az egyik, hogy a nemi erőszak nem automatikusan jár együtt behatolással vagy fizikai sérüléssel, vagyis vannak helyzetek, amikor látlelettel nehezen bizonyítható.

Mivel egy nemi erőszak áldozatának mind a mai napig számolnia kell azzal, hogy akár a környezet vagy akár a rendőrség előítélettel viseltet vele szemben, hibáztatni fogják, megalázni, megbélyegezni vagy nem is hisznek neki, ezért többségük azon is elgondolkodik, hogy egyáltalán vállalja-e az ezzel járó tortúrát. Sok ügyben eleve késve tesznek feljelentést, nagyon sok esetben pedig soha.

Aztán ott vannak azok az esetek is, amikor az áldozat visszavonja a feljelentést. Akár külső kényszer hatására, akár azért, mert nem bírja tovább az eljárást. Vagy a nyomozás bizonyítja a nemi erőszak megtörténtét, de az elkövetőre már nem tudja rábizonyítani. Ezek az ügyek mind igazságszolgáltatás nélkül zárulnak.

noexcuse.jpg

 

220 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ossiszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr526926453

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nők tehetnek a nemi erőszakról? 2014.11.25. 10:53:47

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság - nemi erőszakok megelőzéséről szóló jó szándékú filmjei - sokaknál kiverték a biztosítékot. Különösen a "Tehetsz róla, tehetsz ellene!" szlogen váltott ki egyfajta felháborodást, mert a nők sokasága ezt úgy érte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztapista 2014.11.25. 09:35:12

Teljesen jó leírás. A rendőrök szándékát is értem, amikor azt mondják, hogy "Tehetsz róla". Persze ők rendőrök, és nem tudnak még fogalmazni sem. A helyes megközelítés "Tehetsz ellene".

Az "ismerkedés" egyáltalán nem két emberre tartozik. Főleg nem a 21. században. Ott kell lenni a barátoknak, csoportban kell bulizni, és figyelni kell a többiekre. Aztán ha már működő párkapcsolat van, akkor nyilván nem kell ott állni, és tartani a gyertyát, de az ismerkedésnél nem árt a többiek kontrollja.

Ha pedig nem az ismerkedés a cél, hanem a totál önkívületi állapotban összeszedett egyéjszakás kapcsolat, akkor meg figyelembe kell venni, hogy az önkontroll elvesztése mindenkiből mást hoz ki. Az egyik aranyos lesz, a másik erőszakos...

sasaone 2014.11.25. 10:09:58

A videok ugy mutatjak be a helyzeteket, ahogyan rengeteg mai fiatal valoban meg is eli. Teljesen nyilvanvalo, hogy ha valaki kihivoan viselkedik, konnyebben felfigyelnek ra. Jo emberek is, rossz emberek is. Persze nagyon divik manapsag a demokracia, mindenkinek azt szabad csinalnia, amit csak akar, ha neki ugy esik jol es nem szeg szabajt. De ezt en ugy erzem, mint a kozlekedesben. Ha nekem van elsobbsegem, akkor nem kell lassitanom, mert ha belem jonnek ugysem en leszek a hibas. A felelossegre neveles, es a felelosseg teljes gondolkodas, viselkedes, amivel el lehet kerulni az ilyen helyzeteket. Ertem itt a nem egyedul kovajgast, nem ontudatlanra reszegedest tizenevesen, esatobbi. Az en ertelmezesemben erre akarjak a kisfilmek felhivni a figyelmet. Nem azt uzenik, hogy Te vagy a hibas, ha megeroszakolnak. Sokkal inkabb azt uzenik nekem, hogy GONDOLKODJ EMBER, ES VISELKEDJ!!! Es ahogy a videoban is szerepel, ebben a szulok szerepe is hatalmas.

Brix 2014.11.25. 10:14:46

A nemi erőszak semmivel nem igazolható, elítélendő cselekmény. Megbízható statisztikák soha nem készültek arról, hogy hány embert valójában, mivel az áldozatok a szégyentől és más retorzióktól tartva nem mindig tesznek feljelentést.
Manapság, mintha ebben is rossz irányba haladnánk.... Ha mondjuk a 20-30 évvel ezelőtti férfi-nő viszonyt nézem és a mait , akkor súlyos torzulásokat látok ezen a téren is.
Sok a társadalom perifériájára szoruló antiszociális ember, akik képtelenek normális kontaktust teremteni a másik nemmel. A legtöbb esetben ezek a frusztrációk szülik az erőszakot. Az igazságtalan , nem egyenlőségre, hanem az osztályok közötti elnyomásra építő, újkonzervatív társadalom is hibás abban, hogy nem lehet visszaszorítani a nemi erőszakot.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 10:28:22

@tisztapista: Egyetértek, hogy a "Tehetsz ellene" tényleg találóbb lett volna és fura, hogy nem merült fel munkafázisban, vagy ha felmerült, senki nem szólt, hogy mi a különbség a két kijelentés között, mielőtt elvetették volna?

Egyébként érdekes, hogy állítólag sokkal több nő hiszi, hogy nemi erőszak esetén az áldozat maga okozta a baját. Valahol egy kommentben írta egy pszichológusnő, hogy mennyire döbbenetes, amikor az áldozat azzal szembesül, hogy vele is megtörtént, pedig hogyan gondolkodott róla korábban. :(

mcc 2014.11.25. 10:32:04

Nojó. Akkor mit tegyünk? vagy mit ne tegyünk? Vegyük mp3-ra az "akarod?" kérdést és a választ? írassunk alá jogi bizonyító erejű nyilatkozatot? vegyünk mindent videora? legyünk gyengédek? legyünk gyengék? maradjunk távol? csak egyszerre legalább két lánnyal legyünk? egyáltalán legyünk?

ossi.blog.hu 2014.11.25. 10:33:52

@sasaone: Ez a része teljesen igaz. Magyarországon annyira nincs a köztudatban, hogy te, mint áldozat hogyan előzhetsz meg bármilyen bűncselekményt. Vagy legalább csökkented az esélyét.

A nemi erőszakban az a szomorú, hogy jellemzően a közvélekedés még nem áll meg itt. Elég egy baráti társaságban bedobni a témát és már sorjáznak is az olyan állítások, amik szerint teljesen megalapozott úgy gondolni, hogy az áldozat valamilyen módon kérte, vagy legalább felkínálta magát, hogy őt erőszakolják meg.

Ez viszont már egy nagyon komoly és ártalmas tévhit. Ember nincs, aki kívánná, hogy megtörténjen vele.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.25. 10:38:31

A vita hatására megnéztem a videót, én nem éreztem, hogy azt sugallná, hogy az áldozatok a hibásak. Az ember meg próbálja meg elkerülni a bajt. A feministák mindig hőbörögnek a témán, de azt a helyén kell kezelni.
Ellenben szigorítanám a nemi erkölcs elleni bűncselekmények szankcióit.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.25. 10:43:30

@Brix: " nem lehet visszaszorítani a nemi erőszakot"
Szerintem nem kezelhetetlen a dolog. Pont amiatt, hogy a társadalom mélyen megveti az elkövetőket (nem hallasz például megélhetési erőszakolókról, vagy szegény erőszakoló, nem lehetett jó nője szövegek), simán lehetne szigorítani a szankciókat (akár kémiai beavatkozások például). A poszt is írja, hogy az elkövetők többsége mentálisan nem problémás, így felfogja mit kockáztat. Persze ehhez kell, hogy hatékonyan el is kapják az elkövetőket.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 10:52:57

@mcc: Figyi, az egyik, amivel szintén találtak összefüggést a nők ellen elkövetett erőszakokat illetően, az a macsó kultúra.
Hogy az erő és a hatalom érték, az agresszió pedig elfogadott járuléka. A nemi sztereotípiák. A hit abban, hogy egy férfi erős, a nő lényének célja pedig a férfi szolgálata. Hogy egy férfi számára a szex jog, a nő részéről szolgáltatás. Az említett amerikai egyetemeken végzett elég átfogó felmérés, ezeket mind rizikófaktorként említette, hogy növeli a nemi erőszakok előfordulását az egyetemeken.

Na meg a nemi erőszakot övező tévhitek, amikkel a diákok magyarázták, hogy miért is nem annyira csúnya dolog megtenni. Ha azokat helyre tudjuk tenni, szerintem az is nagyon sokat számít. A felmérésben említett, az egyetemisták között élő tévhitek (mint pl. ha a nő alkolhol fogyaszt, akkor partnert keres a szexhez, tehát nem bűn megadni neki, akkor sem, ha nem kérte vagy ellenkezik, vagy hogy a "nem" sokszor csak annyit jelent, hogy "bocs, futok még egy kört előtte") olyanok, amiket változó mennyiségben, de azért itthon is hallottam már a környezetemben.

Nem lesz olyan, hogy soha nem fog ilyen előfordulni, de az is valami, ha az áldozatnak nem kell félnie attól, hogy kiderül mi történt,, vagy legalább az esetek száma csökken. (Nem tudom aláhúzni, de ez az egyik lényeg: az áldozatnak ne kelljen félnie attól, hogy kiderül, hogy mi törént.)

Ez szerintem olyasmi, amit mindenki meg tud tenni magában, hogy amikor legközelebb összeül egy asztaltársaság, akkor többen legyenek olyanok, akik tényekre és nem tévhitekre alapozva mondják a véleményüket. Hátha lesz még egy ember, aki megérti.

A közlekedés is lehet jó példa: pár évvel ezelőtt még ritkaság számba ment, hogy egy gyalogost elengednének a zebrán. És páran elkezdték, és most már sokkal több lassít, amikor közeledsz, mint aki nem.

Advanced Flight 2014.11.25. 10:53:50

@sasaone: legalább olvasnád el a cikket, te szerencsétlen. Pont a "kihívóan" viselkedők vannak kisebb veszélyben, mert az erőszakoló nem egy magabiztos, erős csajjal akar próbálkozni, mert még a végén ő jár pórul. Éppen a kis félénk, zárkózottabb csajokra másznak rá, mert azzal könnyebben boldogul.

De úgy látom, hiába tépi itt mindenki a száját, a sok okos faszkalap már eldöntötte, hogy a rövid szoknya az oka mindennek, úgyhogy az igazságot meg sem akarják hallani, mert nem egyezik a saját prekoncepciójukkal.

flea 2014.11.25. 10:55:11

Ha jól emlékszem, az volt mindhárom videó vége, hogy "tehetsz róla, tehetsz ellene".
Ebből a "tehetsz róla" nálam is kiverte a biztosítékot, de szerintem a "tehetsz ellene" sem az igazi.
Az az üzenet meg, hogy jobb, ha nem mész bulizni, teljesen debil. Egy potenciális áldozatnál még kifejezetten árthat is. (Az már jobban ül, hogy ne idd magad seggrészegre. Ez meg viszont nem elsősorban a nemi erőszak miatt van így.)

flea 2014.11.25. 10:56:49

@Advanced Flight: ne húzd fel magad, mindenhol vannak write-only emberek, őket nem kell (és nem is lehet) meggyőzni.

Nazareus 2014.11.25. 11:26:58

A "tehetsz ellene" igazolva is van ebben a blogban, idézem: " de becslések szerint, azokban az esetekben, amikor nők ellen követtek el nemi erőszakot, az áldozatok fele fogyasztott alkoholt,"

Egyébként ez sem igaz:
"Olyan nincs, hogy picit az áldozat is akarja."

Tudomásom szerint a nöi szexfantáziák közt igenis szerepel a nemi eröszak, még ha nem is az elsö helyen. (háttere az, hogy igy felelösség nélküli lehet szexelni, azaz nem ök tehetnek róla, de mégis van szex). Ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy ez mindig vagy gyakran igy van! De a blogbeli állitás sem igaz.

sasaone 2014.11.25. 11:29:47

@flea: Az ember ugye nem allat. De nem minden ember tokeletes. Sot egy ember sem az. A torekves az mas dolog. De a nagy szamok torvenye ugye... Olyan nem lesz, hogy minden ember bekeben fog elni es mindenhol igazsagossag lesz. Es amig ez igy van, ha a fene fenet eszik is ritkabban fog elofordulni eroszakossag az ovatos emberrel. Sokfele ember/izles letezik. Vannak akiknek kifejezetten a randa nok jonnek be. Sot, vannak, akiknek a kicsi ellenkezo fiucskak. Mindig is lesznek. De azt nem eteti meg velem senki, hogy a szereny, bottal sem piszkalnam kategoriara gerjednek ra a nemi eroszakolok. Ha azt gondoljatok, hogy en is azt hiszem, hogy a nok tehetnek rola, hogy megeroszakoljak oket, akkor tevedtek. Van viszont olyan hulye, elvetemult fajta is, aki tenyleg szereti ha eroszakoljak, gyalazzak. En egyszeruen csak azzal tudok egyeterteni, hogy sokkal, de sokkal ovatosabbnak kellene lenni, es nem annyira valo vilag, meg budapest ejjel-nappal stilusban kene a gyerekeknek elni az eletet. Es legfokepp arra nevelni oket, hogyan tudnak felkeszulni ilyen esetekre, neadj Isten, hogyan lehet elebe menni es elkerulni. Es epp azert mondom ezt, mert soha nem lesz olyan, hogy nemi eroszak mentes vilag. Igenis sokat lehet tenni azert, hogy ne pont veled forduljon elo. Es megintcsak nem azt mondom, hogy ha megis megesik automatikusan Te vagy a hibas. Egyertelmu, hogy elitelendo dolog a nemi eroszak, es nincs ra mentseg. Aki megteszi, az sajnos sokszor a magas riziko es buntetes ellenere is megteszi. Ez nem egy tokeletes vilag, ahol ezeket a tenyezoket ne kene szamitasba venni.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 11:38:41

@Nazareus: A fantázia és a valós nemi erőszak között oltári különbség van. A fantáziában olyan teszi, akitől tetszik és azért teszi, mert az illető is akarja, valamint nem szerepel benne az, hogy akkor sem marad abba, ha nem akarja vagy olyan történik, amit nem akarna. Ezzel szemben a valóságban pont ezek a nagyon is lényeges dolgok hiányoznak.
Nem is értem, hogy egyáltalán hogyan jutott eszedbe párhuzamot állítani a kettő közé??? Legitimálja a nemi erőszakot vagy mi????
És ha az öngyilkosságról fantáziálsz és valaki megöl, akkor ő nem is ölt meg téged????

ossi.blog.hu 2014.11.25. 11:45:07

@sasaone: Kérdezek egy szituációt..

Kiscsaj, dizsi után, fél egyedül hazamenni. Haverja nagy macsó, nem is szeretnek belekötni a dizsiben. Ki lenne alkalmasabb megvédeni? Megkéri, hogy kísérje haza vagy elfogadja a felajánlást. Statisztikailag a nők elleni erőszak többségét olyan teszi meg, aki valamilyen módon azonosulni tud a macsó kultúrával.

És megteszi. Mondjuk, mert szívességért cserébe szívesség jár és ezt el is hiszi. Mert azt képzeli, hogy ha nem akarná, inkább egyedül ment volna haza a csajszi. Mindegy miből vonja le azt a következtetést, hogy neki itt most jár valami, akkor is, ha a csajsziban ilyesmi fel sem merült.

Ilyenkor mi van?

bloggerman77 2014.11.25. 11:45:25

Azért kiváncsi lennék, hogy nemfelhívás-e szinte szexuális visszaélésre, hogy egy 14 éves lány "Ribanckaah Béjbiii" meg "Virgin Whore" néven interneten keres partnereket "bulizásra", belóg olyan szórakozóhelyre, ahová csak 18 felett lehet belépni, és a WC-ben bárkit leszop egy vodka martiniért...

Kolléganőm 14 éves lánya ezt teszi, és még büszke is rá,.

Az ilyen potenciális szexbűntény áldozat.

Nazareus 2014.11.25. 11:53:35

@ossi.blog.hu: Egyáltalán nem legitimálni akartam, irtam is, hogy egyáltalán nem azt mondom, hogy ez mindig, vagy gyakran igy lenne.

A fantázia, nem a valóság az igaz, de az elöszobája. Ne mondd, hogy a kettö közt _semmi_ összefüggés nincs.

Tudod, mint a viccben:

Az erdõben találkozik a medve meg a nyúl. A nyúl rettenetesen sír.
-Miért sírsz nyuszika
-A róka megerõszakolt.
-Hol?
-A tisztáson.
-És mikor?
-Tegnapelõtt, tegnap meg ma is oda megyek.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 12:03:42

@bloggerman77: 14 éves! Azon elgondolkodhatunk, hogy miért ebben akarnak kitűnni. De azt, hogy ettől miért érzi valaki magát megszólítva??? Lehet, hogy az én információim rosszak, de felnőttként egy 14 éves kislánnyal szexuális kapcsolatba lépni bűncselekmény. Ha bizonytalan vagyok, lehet, hogy nem a kislánynak hinnék, ha behazudja, hogy több. Persze, ha a szememben csak egy használati tárgy, valszeg inkább kapok az alkalmon.

Viszont, ha a kiscsajjal megtörténik, hogy akarata (!) ellenére kényszerítik szexre, és ahelyett, hogy azon parázna hogy leribancozzák, jobb, ha kussol, inkább feljelentést tesz, az is valami. Aki vele megteszi, az mással is meg fogja jó eséllyel.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 12:06:26

@Nazareus: A lényeg, hogy az egyikben nem történik olyan, amit nem akar, a másikban meg csak az történik. Nem az előszobája.
Gyanítom, hogy ha valakiről megtudod, hogy miről fantáziál és felajánlod, hogy szívesen teljesíted, először megkérdezed tőle, hogy benne lenne-e, nem?

Faxni 2014.11.25. 12:09:53

Kockázatot lehet(ne) csökkenteni. Ha tisztában lennénk a valósággal, pl. olyan tényekkel, amik ebben az írásban is szerepelnek. Lehet, h akkor bizonyos jeleket jobban észrevennénk, az ösztöneink jobban működnének.
És persze közben azt is tudnunk kell, hogy igen, szórakozóhelyen jól bepiálva is nő a kockázat. Vagy, egy idő után szvsz a legtöbb nő megtanulja, hogy ha építőipari melósok kopácsolnak az utcán akkor menjen át a másik oldalra. Vagy ha szembejön X fős jellegzetes csapat hímegyed, szintén menjen át a másik oldalra.
Hogy ne maradjon egyedül azzal a sunyin figyelgető kollégával portással bárkivel. Hogy ne hívja fel magához az első randin a hejjespasit. Hogy álljon meg és várja be, vagy induljon el szembe vele, ha követik este az utcán és ez idegesíti. Ha elkezd szaladni akkor zsákmányállat lesz.
Millió dolog, amikkel csökkenteni lehet a kockázatot s amiket nekünk kell elmondani a kölköncnek. Kizárni így sem fogod, bármikor érhet hatalmas meglepetés.
Este hétkor télikabátban nyakig, a lépcsőházban például, ahol bármikor bárki jöhet-mehet. Ott neked esik, röhej, sosem gondolnád. Tanár, rokon, a leggyakoribb állítólag a rokon.
Utcán szembejön vadidegen totál átlagos pasas, odakap a tinilány melléhez, megfogdossa - életre kiöli a nőt belőle ennyivel, pedig ez elvileg még nem nemi erőszak. No ezt nehéz megelőzni, tényleg csak az ösztön, netán sajnálatos tapasztalat, egy ilyen után fux, h jobban figyel az ember lánya.
So sokat lehet erről írni-beszélni, nehéz kérdés, de tény, h csökkenteni lehet és kell a kockázatot, az előrelátás, elővigyázatosság pedig nem azt jelenti, hogy az erőszakot elszenvedő a hibás.
Pont, ahogy írta valaki: attól, h elsőbbségem van, még belém jöhetnek, ha csak úgy hasítok, s akkor kenhetem a hajamra az elsőbbségemet.

Konyvtaroslany 2014.11.25. 12:20:23

Én úgy gondolom, hogy nem az én feladatom lenne, hogy tegyek ellene. Úgy emlékszem, mintha az alkotmányban még le lett volna írva valami olyasmi, hogy mindenkinek joga van az élethez, testi épséghez. Szóval olybá tűnik, mintha ez az állam feladata lenne. Jogom van végigmenni minden utcán, akár pináig érő miniszoknyában, anélkül, hogy megerőszakolnának. Most jön a lényeg! Ha a rendőrségnek tudomása van arról, hogy egy környéken megerőszakolják a nőket, akkor talán sűrítsék a járőröket! Telepítsenek örsöt oda! Bármit! Akármit! TEGYENEK ellene, ne pedig nekem mondják, hogy ne járjak arra. Szóval vitatkoznék azon, hogy kinek kéne tenni bármit is!

(Ha pedig az állam azt mondja, hogy sorry, de nincs pénzünk/rendőrünk, akkor viszont egy magasabb szintre ér a gondolatmenet: ott már a rosseau-i társadalmi szerződésben leírt dolgok sérülnek. Ha az állam nem teljesíti a feladatait, akkor ne igazán várja el az állampolgáraitól, hogy ők is betartsák a törvényeket. Valamit valamiért, ugyebár...)

Nazareus 2014.11.25. 12:20:59

@ossi.blog.hu: Nem gondoldtam még ilyenen :) A kérdés jó: ha igazán arról fantáziál, hogy NE kérdezd meg, akkor nem tudod teljesiteni a fantáziáját, ha megkérdezed, nem? :))

bloggerman77 2014.11.25. 12:22:58

@ossi.blog.hu:

Rosszak az információid, mert Magyarországon betöltött 14. életév a beleegyezési korhatár. Ha már ilyen témáról blogolsz, illene ezzel tisztában lenned.

Nazareus 2014.11.25. 12:23:41

@Konyvtaroslany: Erre a rendörség válasza az lesz, hogy a rendörség feladata a közrend védelme és nem a te egyéni biztonságod örzése. Szóval nem az állam feladata, vagy nem teljesen. Pont olyan, mint amikor elmész otthonról, akkor bezárod kulcsra a házad-lakásod nem? Pedig elvileg az állam feladata lenne, hogy biztositsa, hogy ne menjen be illetéktelen. Mégis bezárod, tehát nem bizod az államra.

sasaone 2014.11.25. 12:27:53

@ossi.blog.hu: Nem tudom, hogy olyankor mi van. Valojaban 3-szor olvastam vegig, amit irtal, de nem jottem ra, mire akarsz kilyukadni. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem lehet mindig minden helyzetre felkeszulni. Gyakran megesik, hogy bar mindent megteszel, hogy valamit elkerulj, megis megesik veled. Nincs tokletes recept. De, ha valaki egyszer keszit majd egy statisztikat, akkor minden bizonnyal tobb aldozat fog kikerulni a "Lick me" feliratu forronacis, reszegen tancparketten leszbizo, reszeg lany kozul, mint azok kozul, akik a szokasos modon szorakoznak/buliznak. Hangsulyozom, nem lesz a csitri leszbika sem felelos azert, hogy pont ot, pont ott. De edes keves lesz neki ezt mondogatni utana. Olyan is van nyilvan, hogy teljesen atlagosan oltozott lanyt kapnak el valahol.
Teljesen mas pelda, es ossze sem lehet hasonlitani erdemben a kettot. Valami parhuzam megis vonhato a ketto kozott: Kepzelj el valakit, aki szombat ejszaka a Blaha Lujza teren egy huszezresekkel tomott penztarcaval hadonaszik. Jol kiraboljak, vagy siman kikapjak a kezebol es elszaladnak vele. Termeszetes, hogy buntenynek hivod, ami vele tortent. Es senkit nem mentesit, hogy attol, hogy lobalja, meg szabadon kikaphatja a kezebol. De azert megprobalnak tenni ellene az emberek. Vigyaznak arra, ami fontos. Es bar, ha elkapjak az elkovetot, akkor jol meg is buntetik. De, ha nem kapjak el, akkor keso azzal hoborogni, hogy de marpedig ilyet nem szabad es megis elofordult. Minden esetben megfordul barki fejeben, hogy a hulye barom allat a fenenek legyezett egy teli penztarcaval. Persze nem azert irom ezt, mert ilyen jelzokkel akarom illetni azokat a lanyokat, akikkel nemi eroszak megesik. Veletlenul sem. De annyi bizonyos, hogy nem egy teljesen egeszseges kornyezet, amiben elunk. Nagyon is beteg. Nem lehet elkerulni, hogy ilyenek megessenek. Mindenki annyira tesz a megelozesert, amennyit jonak lat, vagy amennyihez kedve van. Fogja barmelyik birosag enyhiteni a buntetest, mert egy lany reszeg volt es alig volt rajta ruha? Nem hinnem ( nem is kell neki). Kell, hogy azt mondjak a szulok a gyerekeknek, hogy ne menj segg reszegen, alig ruhaban bulizni? Szerintem kell. Baj, ha mas is ( mondjuk egy hivatalos szerv ) is ilyet ker? Szerintem nem. A tehetsz rola resz csunyan hangzik. A tehetsz ellene nekem is szimpatikusabb. De en tovabbra is egy prevencios torekvest latok a filmek mogott.

_B_ 2014.11.25. 12:31:15

FELHÁBORÍTÓ! Hogy merik felhívni a figyelmet arra, hogy pl. ne maradj egyedül buli után, részegen az utcán?
Szintén felháborító, hogy merik felhívni a lakosság figyelmét minden halottak napja alkalmával, hogy a temetők előtt ne hagyjon semmit szem előtt a kocsiban??

Mindig lesznek áldozatok... arra kell törekedni, hogy ne Te legyél az!
Ebben vastagon benne van, hogy kurvásan öltözve ne tántorogjon egy lány egyedül az utcán éjszaka. Maradjon megbízható társaságban, vagy hívjon taxit (lehetőleg ne közösségit).

Mérnork 2014.11.25. 12:33:07

@bloggerman77: Bocs, de itt mi lenne az erőszak? Ha nem fizet vodka martinit valamelyik srác a leszopás előtt/után? ;-)))

Konyvtaroslany 2014.11.25. 12:33:56

Bakker, ha egy bizonyos környéken már a huszonhatodik lányt teperik le, akkor az már eléggé a _közrendet_ sértő dolog! Nem gondolod?

De hogy felhozzak ellenpéldát: Texasban nem kell bezárnod a lakásod ajtaját, mert ha valaki bemegy, akkor fennál a veszélye, hogy agyonlövöd, ha ott találod - és ezt a bűnöző urak is tudják. Jó-jó, tudom, erre az lesz a válaszod, hogy nem Texasban vagyunk, de példának igenis jó, miszerint van olyan hely ezen a bolygón, ahol lehet így élni.

Kiskoromban a SZOT üdülőben az apám se zárta a kocsinkat. Ha kellett egy játékom, vagy egy könyv a kalaptartóról, csak odamentem és kivettem. A kutyának nem jutott eszében kifosztani a kocsikat. Szóval van emlékem kb. 30 évvel ezelöttről, amikor nálunk is úgy működött a közrend, hogy nem volt szükség bezárni a kocsit. Jó volt, élveztem, mert nem kellett az üdülő másik feléről felhajtani a szüleimet a kocsikulcsért.

_B_ 2014.11.25. 12:34:54

Nemi erőszakért, és amúgy bármilyen súlyos erőszakért (kivéve, ha jogos/nem jogos önvédelem) garantált börtönt kéne adni. Azonnal. Ha már halálbüntetés nem lehet.

Erő e-meló 2014.11.25. 12:37:05

Férfiak elleni nemi erőszak, de nem a buzik által?

Erős fantázia kell hozzá

Nazareus 2014.11.25. 12:37:16

@Konyvtaroslany: Igazad van. Nagyon jónak is tartom a Texasi, illetve USA-bali (ilyen jellegü) törvényeket!

És abban is igazad van, hogy amit felhozok válaszként: sajnos nem Texasban élünk. Persze jó lenne eltanulni tölük, de addig is inkább zárd a lakásod ajtaját. Szerintem.

Nazareus 2014.11.25. 12:41:01

@Erő e-meló: Sajnos nem csak erös fantázia kell hozzá, volt már nem egyszer erre élö példa. Mint ahogy a családon belüli fizikai eröszakra is (emlékeim szerint kb. 10% az arány, amit a férfak sérelmére követnek el).

Erő e-meló 2014.11.25. 12:45:34

"A nemi erőszak sosem a szexről szól."

Ez aztán a csúcs. Semmi szex, csak egy kis nemi erőszak, bruhaha

Ha van ebben a megállapításban egy szemernyi igazságtartalom, akkor pont fordítva igaz. A nemi erőszakkal kapcsolatos vád lehet hatalmi eszköz. Lásd Julian Assange történetét, az állítólagosan megerőszakolt 2 svéd nőről. Akik közül mindkettő felvitte a srácot a saját lakására, magukra húzták az ágyban, a twitteren elbüszkélkedtek és még még repetát is akartak, aztán mégis nemi erőszakról szól a sztori

Egyébként az állítólagos nemi erőszak esetek nagy része ugyanilyen kitaláció

Mérnork 2014.11.25. 12:46:08

@Konyvtaroslany:
"Jogom van végigmenni minden utcán, akár pináig érő miniszoknyában, anélkül, hogy megerőszakolnának"
Erről a Shrek 2 klasszikus párbeszéde jut eszembe:
-Mért nem mondja el senki a jogaimat? Pl. Jogom van hallgatni!
-Jogod van a hallgatásra Szamár, csak képességed nincs rá! ;-)))

Nazareus 2014.11.25. 12:55:48

@Erő e-meló: "A nemi erőszak sosem a szexről szól."

"Ez aztán a csúcs. Semmi szex, csak egy kis nemi erőszak, bruhaha"

Szerintem ezt félreértetted (vagy én). Az én értelmezésem a következö volt e mondattal kapcsolatban: "A nemi eröszak ELSÖSORBAN a hatalomról szól és nem a szexröl". Másod vagy harmadsorban persze ott van a szex mint ok, illetve motivációs ösztön.

Persze, lehet, hogy az én értelmezésem a rossz :) Aztán még ha nem is rossz, akkor se mondom rá, hogy igaz :)

A pedofiliára viszont biztos igaz, hogy elsösorban a hatalomról szól és nem a szexröl. Hogy ez a nemi eröszakra is igaz-e, azt nem tudom.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 12:56:35

@bloggerman77: Ellenőriztem, teljesen jól emlékeztem. Azt írtam, hogy felnőtt egy 14 évessel. A törvény szerint 12 éves kortól abba egyezhetsz bele, hogy egy 18 év alattival. 18 fölött még mindig bűncselekmény, akár beleegyezett, akár nem.

Szúnyog 2014.11.25. 13:00:02

Ahol a NANE nevű szarrágó gyülekezet hisztizik, ott valami jó dolog történhetett.

no_successful2 2014.11.25. 13:00:23

Azért olyan is előfordul néha, hogy a csajszi gerjed egy pasira, de az nem túl nagy érdeklődést mutat. Aztán a csaj kikezd a célszemély haverjával, aki persze nem tetszik neki, de féltékennyé akarja tenni a célszemélyt.
Aztán a mandineres játék rosszul sül el, mert a haver zokon veszi a dolgot, és be akarja vasalni a "jussát".
Nem szép dolog persze, de azt ne mondja nekem senki, hogy a csajszi nem felelős ilyen esetben. Na, azt el tudom képzelni viszont, hogy az ilyen esetek 90 %-a nem derül ki, mert a csajszinak is gáz.

Faxni 2014.11.25. 13:01:34

@Nazareus: talán épp azért fantáziál róla, mert retteg tőle és ezzel próbálja az elme oldani a rettegést. biztos furcsán hangzik, de van ilyen.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 13:02:00

@Nazareus: Az alap az, hogy mindenkinek joga van magáról dönteni. Ha a felállás az, hogy kösz, neki elég a fantázia, vagy bocs, de semmiben sem emlékezteted a fantáziájában szereplőre, akkor az az elfogadható hozzáállás, hogy tiszteletben tartod, nem?

Ha csak te gondolod, hogy neked örülne, pedig nem is, akkor az erőszak és bűncselekmény.

Ebben azért csak érdemes biztosra menni és rákérdezni? Már a saját érdekedben is.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 13:07:15

@Erő e-meló: Lehet, hogy én vagyok rosszul bekötve, de azt képzelem, hogy normális helyzetben egy pasinak lelombozó az elutasítás. Azt azért ne akard bemesélni, hogy egy pasi nem tud "leállni", mert nem tudom elképzelni.
Ha az elutasítás (vagy védekezés) ellenére is befejezi, az már rég nem a szexuális gerjedelemről szól, hanem arról, hogy ő megteheti, hogy a másikra rákényszerítse az akaratát és az tehetetlen.

Sir Galahad 2014.11.25. 13:15:07

Azzal együtt, hogy semmi bajom a szerző véleményével, a hitelességet megkérdőjelező módon megtévesztő a poszt címe. Tények? Néhány esetben valóban idéz a szerző statisztikákat, de a legtöbb helyen csak semmivel alá nem támasztott okfejtéseket ad elő. Néhol odaírja, hogy "felmérések szerint", de hogy milyen felmérés, és az pontosan milyen eredményre jutott, hiányzik, pedig ez egy mondatba beleférne mindenütt. De van, ahol még ez is hiányzik. Példa: "A nemi erőszak sosem a szexről szól. Hanem minden esetben a hatalomról." Ezt mire alapozza a szerző? Mikor, ki kérdezte meg az erőszaktevőket és mire jutott?

ossi.blog.hu 2014.11.25. 13:16:26

@sasaone: Készült erről statisztika és úgy tűnik, hogy ellentmond a közvélekedésnek. Az egyik, amit elítélt elkövetőkkel végeztek. Annak az lett az eredménye, hogy a kihívó ruházat és viselkedés érdekli őket a legkevésbé. Ennek feltételezett oka, hogy ezt a férfiak általában az erő jelének tekintik, vagyis, hogy a potenciális áldozattól nagyobb ellenállás várható, tehát macerás. Úgy tűnik, hogy nemi erőszaknál is az áldozat gyengesége, ami miatt az elkövető bízik a sikeres kivitelezése.

Sőt, van olyan is, hogy végignéztek több évnyi bírósági anyagot. Az volt a felvetés, hogy ha a miniszoknya, kivágott blúz felajzó hatású és emiatt követ el valaki nemi erőszakot, akkor arra fog hivatkozni, hogy bocs, annyira felizgultam attól, ahogy kinézett, hogy teljesen elvesztettem a fejem. Ehhez képest nem találtak egy esetet sem, ahol az elkövető erre hivatkozott volna.

Hivatásos beszólóművész (törölt) 2014.11.25. 13:17:09

Csúnya dolog a nemi erőszak, de kutatások szerint a nők 70%-ának az a leginkább vágyott szexuális fantáziája, hogy valaki egy sötét utcán jól megerőszakolja...

Azért valakinek ezeket a dolgokat is kutatnia kellene.

Valahogy olyan az egész, hogy kelletem magam, mindenkinek húzom az agyát, mindenkinek felkínálkozok, bárki alám rakhatja magát, de természetesen ez csak az érzékek játéka komolyan senki ne vegye...

Mérnork 2014.11.25. 13:17:13

@ossi.blog.hu: "normális helyzetben egy pasinak lelombozó az elutasítás"
Ha nem az lenne egy csomó csajnál, hogy pont azt tartja "igazi férfinak", aki nem adja fel az első elutasításra, hanem próbálkozik tovább, akkor talán még igazad is lenne.

Mérnork 2014.11.25. 13:26:27

@ossi.blog.hu: "Ha az elutasítás (vagy védekezés) ellenére is befejezi, az már rég nem a szexuális gerjedelemről szól, hanem arról, hogy ő megteheti, hogy a másikra rákényszerítse az akaratát és az tehetetlen."
Hú, bakker, hány éves vagy 1ébként? Felnőtt férfit láttál már közelről?
Elárulom, igenis van egy pont amin ha túlhúzod azt a szerencsétlent, akkor azért fejezi be, mert annyira kívánja a szexet. Kb. mintha pár napos éhezés után odaállítanának a teli hűtő elé, és azt mondanák, hogy nem ehetsz még 2 napig. Hidd l nem azért zabálnád teli magad a tiltás ellenére, hogy a hatalmad fitogtasd, hanem mert kegyetlenül éhes vagy...

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 13:29:31

Ennyi faszságot régen olvastam egy halomba összehordva.

Gondolom, az idióta szerző szerint a lakásbetörésért sem felelős az, aki tárva-nyitva hagyja a lakását, és elutazik egy hétre.
Az autólopásért sem az, aki benne hagyja a slusszkulcsot a kocsiban, és nyitva hagyja a kocsit.

Mi a faszért pont a nemi erőszak áldozatainak esetében állítja azt a sok barom, hogy nekik semmi felelősségük, csak az elkövetőnek?

A kihívó viselkedés és öltözködés pont ugyanaz, mint a nyitva hagyott lakás-vagy kocsiajtó.
Persze, ott sem kötelező bemenni és kirámolni a lakást vagy meglovasítani az autót, a többség nem is teszi.

De nem kéne folyamatosan azt sugározni a cikkszerzőhöz hasonló idióta faszoknak, hogy az áldotzatnak semmi felelőssége nincs.

És inkább örülni kéne az említett rendőrségi videóknak, hogy próbálják felhívni a figyelmet, hogyan lehet elkerülni az áldozattá válást. Vagy legalábbis minél többet megtenni azért, hogy ne váljon a szerencsétlen nő áldozattá.

"Olyan nincs, hogy picit az áldozat is akarja."
Nincs a faszt.
Minek neveznéd azt, amikor akár dugás közben meggondolja magát a hülye picsa, hogy inkább abba kéne hagyni? Addig nem akarta?
Pedig onnantól már erőszak, ugye.

"Egyáltalán nem jellemző, hogy a nők a nemi erőszak vádját használnák bosszúra."
Azért nem egyszer előfordult. Még az Index is írt ilyen esetekről.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.25. 13:35:54

@Mérnork: elárulom, a szexuális túlfűtöttség levezetésnek a nemi erőszakon kívül rengeteg módja van. Meséljek? :)
Nem ossi ül fordítva a lovon, hanem te. Aki nem tud/akar leállni - akár behatolás előtt fél centivel! - az nem férfi, hanem állat.

Erő e-meló 2014.11.25. 13:36:12

@ossi.blog.hu:
Lehet hogy meglepő amit írok, de a szex általában a szexről szól

Persze elfogadom hogy mást jelent a szex a férfinak, és mást a nőnek, de hát ilyen az emberi természet, ezzel kell tudni együtt élni. És az sem árt, ha van valakiben egy kis empátia a másik nem iránt, ki tudja találni, mit vált ki a viselkedése a másikból

Fiúként azért nehezen képzelem el magamról, hogy meglátok az utcán egy bugyimutogatós lányt amint a fenekét riszálja magassarkúban, és erről az jut eszembe hogy ez a lány női aktivista aki így tiltakozik a női nem szexuális objektummá alacsonyítása ellen

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.25. 13:42:50

@no_successful2: az, hogy egy nő valakinek a "jussa", Talibániában honos nézet...
Egyébként meg teljesen aláírom, hogy a "tehetsz róla" bornírt marhaság, ellenben a "tehetsz ellene" korrekt és valóságon alapuló gondolat. Nem gondolom, hogy az állambácsi dolga megvédeni egy felnőtt nőt az esetleges csúnyabácsitól. A felnőtt nőnek igenis felelőssége van pl. nem hullarészegre inni magát, vigyázni a poharára, körültekintően ismerkedni, oda- és hazautat előre megtervezni stb. Ha ezek megvannak, a ruha hossza és a vihogás hangereje teljesen lényegtelen tényezők.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 13:44:22

@sasaone:
Ne bassz, mi köze van a nemi erőszaknak a demokráciához?
Esetleg Gyurcsányt is bele tudnád még keverni valahogy? Biztos ő a nemi erőszakok kiváltó oka, vagy a faszom tudja. Esetleg kirívó esetekben még a Bajnai. A libákkal.

@Brix:
Persze, hogy elítélendő, ahogy a betörés is.
Csak épp arról van szó, hogy fel kell hívni a figyelmet arra, hogy amit tehetsz, azt azért tedd már meg ellene.
Az éhes oroszlán megesz.
Akkor is, ha az utcán találkozol vele.
De ha bemész a ketrecébe, akkor azért eléggé megnöveled ennek az esélyét az utcai találkozáshoz képest, legalábbis Európában.
A videók arról szólnak, hogy legalább a ketrecbe ne menj be. Akkor se, ha levette valaki a lakatot az ajtajáról, vagy legalábbis benne hagyta lakatban a kulcsot.

És szó nincs arról, hogy bárki az erőszakot elkövetőket akarná mentegetni, mert arra nincs mentség, valóban nem mentség rá az áldozat kihívó öltözete vagy viselkedése sem. Ahogy semmi más sem.
(Ahogy betörés esetében sem mentség, hogy nyitva volt az ajtó. Az ugyanis nem jogosít fel még arra sem, hogy bemenj, nemhogy arra, hogy elvigyél bármit is a tulaj engedélye nélkül.)

Arról van szó, hogy a potenciális áldozatokat próbálják oktatni, hogy mit tehetnek azért, hogy minél kevésbé legyenek potenciális áldozatok.
Nem vádaskodni akarnak, hanem segíteni, hogy mikre figyeljenek oda a csajok, és lehetőleg mit NE tegyenek.

Nem hiszem el, hogy ennyi gondolkodásképtelen ember van ebben az országban.

@ossi.blog.hu:
Márt hogyne merült volna fel, a videók úgy végződnek:
- Tehetsz róla. Tehetsz ellene.
És még a jeltolmács is elmutogatja.

Erő e-meló 2014.11.25. 13:49:26

"Egyáltalán nem jellemző, hogy a nők a nemi erőszak vádját használnák bosszúra."

Julian Assange esete tipikusan annak a példája, amikor a nő a bosszú eszközeként használja a nemi erőszak vádat. Az már csak hab a tortán, hogy a női bosszút egy még erősebb bosszuló hatalom használta fel politikai eszközként. Ebben az egész sztoriban maga a csávó a legártatlanabb, miközben őt akarják bemutatni gonosz erőszaktevőként

Szerintem elég tipikus történet, csak a legtöbb hasonló justizmord nem kap ekkora nyilvánosságot

Mérnork 2014.11.25. 13:51:06

@Réka ‎[Swe, INFJ, 35]:
Hehe, elárulom, ha még nem jöttél volna rá, a legtöbb férfi állat... ;-))))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.25. 13:53:32

arról van már hír, hogy bárkit is kirúgtak volna azokért a sz.r videókért?

sasaone 2014.11.25. 13:54:25

@ossi.blog.hu: Azert az meg lehetseges, hogy vannak a mentalis betegek, akik ejjel nappal az eroszaktevesrol almodoznak. Es vannak, akiket csak az alkalom szul nemi eroszak tevonek. Mert valljuk be, hogy igy vagy ugy, ilyen, vagy olyan szinten szinte mindenki fantazialgat a vad, akar eroszakos szexrol.
Szoval, a beteges almodozokrol el tudom kepzelni, hogy a konnyu predara mennek. Az atlagos, gyenge, csondes nore. De gondolom azok vegul nem is feltetlenul bortonben kotnek ki, ha nyilvanvalo ez a mentalis betegseg. Akik viszont nem betegesek, csak telleg jol be voltak ba*zva egy buliban es egy ideig latszolag kolcsonos kelletes fajul el nemi eroszakba nem is biztos, hogy valltig allitani fogjak, hogy annyira felizgultak, hogy nem tudtak ellenallni. Azert egy mindent megbantam jobban hangzik, mint hogy nem tudok ellenallni a kesztetesnek. Ezert felteheto, hogy gyakran nem is fognak ilyen vallomasokkal talalkozni. Hulye lenne valaki ezt vallani.
Es sokszor nem is lesz azert az eroszakoskodasbol nemi eroszak szerencsere. Ahhoz, hogy vegkepp leallithatatlan legyen az elkoveto egy nagyon eros hatasnak kell lennie. Ami vagy a beteges eroszakra valo kesztetes, vagy valami kulso modosito hatas, ital, drog. De hogy meg az eroszakoskodasig se fajuljon el a helyzet, na azert sokat lehet tenni.

Nazareus 2014.11.25. 13:56:07

@Réka ‎[Swe, INFJ, 35]: Aki behatolás elött fél centivel leállitja a férfit, az nem nö, hanem állat :D

Erő e-meló 2014.11.25. 13:58:28

"Olyan nincs, hogy picit az áldozat is akarja."

Nem picit, hanem nagyon akarták az "áldozatok" megint csak Julian Assange esetére visszatérve

Manapság már ott tartunk, hogy ha a csajszi elölről akarja, a fiú meg hátulról rakja be, akkor másnap elmegy a lány feljelentést tenni a rendőrségre. Először persze kipróbál még a sráccal néhány pozíciót

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.25. 13:59:45

@Nazareus: látod ebben teljesen igazat adok neked :))

micsoda? 2014.11.25. 14:02:00

Szerintem illik a közmondás ide is. "Aki kutyával alszik, ne csodálkozzon, hogy bolhás lesz"
Aki szűk harisnyanadrágot húz a nagy fenekére, vagy a melleit kidomborítja, ne csodálkozzon ha összefut egy szatírral. Helyesnek tartom a rendőrségi videót. Csinosnak öltözni, vagy megmutatva, hogy mim van, nagy különbség.

Mérnork 2014.11.25. 14:02:47

@Réka ‎[Swe, INFJ, 35]: Svédországban valószínűleg tényleg túl civilizáltak a viszonyok az ilyen megtapasztalásokhoz. ;-)

ossi.blog.hu 2014.11.25. 14:05:47

@Sir Galahad: Teljesen igazad van, tényleg oda tehettem volna referenciát mindenhova, ez az én lustaságom. Mentségemre szóljon, hogy felindulásból és nem referenciának készült.

Pont az idézett rész olyasmi, ami annyira általánosan elfogadott, hogy nincs egy, konkrét forrás, ami beazonosítható hozzá. Esetleg ezek olyanok, amit keresel:

www.davidlisak.com/wp-content/uploads/pdf/RepeatRapeinUndetectedRapists.pdf

budokan.wcart.net/WomenSelfDefense/RapistProfile.htm

scholarlycommons.law.northwestern.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=7389&context=jclc

sasaone 2014.11.25. 14:08:53

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Az a koze van hozza, hogy ha kurtara mindenki azt csinal a budos nagy szabadsagaban, amit akar, akkor a mikro bikiniben buliba menetel is teljesen legitim, mert senkit semmilyen szabadsagjogaban nem lehet megakadalyozni. Es ahol mindent lehet mindenkinek, ott konnyen aktivan jelenhetnek meg a baranyok kozott a farkasok. Ez az ara. Mert az emberek sajnos mar csak igy mukodnek. Nem konkretan Te, mielott magadra venned. Nem politikailag akartam ezt belekeverni. Csak eszre kellene venni, hogy ez a merteku cool felszabadultsag, amivel az osszes hipszter bulihuligan manapsag azonosul, sokkal nagyobb mertekben hozzajarul a visszaelesekhez. Ahol minden megengedett, ott tobb a visszaeles. Foleg igaz ez a mai felgyorsult igenyek, fogyasztoi szokasok mellett. Egyre tobbet akarnak az emberek, egyre gyorsabban. Es egyre kevesbe tartjak a kontrollt a birtoklasi vagyaik fellett. Masok a budapest ejjel-nappal jellegu buta szoli plaza fiuk elvarasai, mint a regi kor fiatalainak. Amikor a felvett hitelekbol, esetleg szulok altal felvett hitelekbol vasarolt 60 ezer forintos edzo cipoben, 40 ezer forintos nadragban, mely dekoltazsban kivagott 30 ezres kis trikocskakban elmennek szorakozni. Isszak a 2000 forintos koktelokat, egyiket a masik utan. Meghivjak a lanykat es meg csak el sem megy vele... Es kellenek a balhek, az eroszakos cselekedetek, mert ezek omlenek a mai butito musorokban.
Kisse elkanyarodtam a tematol. De az a helyzet, hogy ez a budos nagy nelyzet itthon. Es az ilyen ejszakakba mennek el a kislanykak mini forro nacikakban, es kacerkodnak az ilyen jellemu fiukakkal. Hat ne tegyek. Vagyis tegyek, ha akarjak, mert megtehetik: DEMOKRACIA van! Igy ertettem.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 14:19:38

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Megélhetési erőszak?
Ötletnek nem rossz.

Mondjuk ez esetben a TASZ kb. akkora bajban lenne, mint a szkinhed az izraeli követség előtt a palesztinok jogaiért rendezett tüntetésen. :-)

@ossi.blog.hu:
Én mondjuk hallottam már olyan emberekről is, akik tudnak beszélni. Értelmesen ráadásul.
És ilyenkor mondjuk meg lehet mondani, hogy nem azért kéri a hazakísérést, mert dugni akar, hanem mert fél egyedül. És hogy tényleg nem akar semmi egyebet.
Az adott macsó meg ekkor vagy elfogadja, és elkíséri így is, vagy nemet mond.
Kör bezárva.

Mellékszál:
Vittem már haza lányt úgy, hogy a kurva hidegben ült a buszmegállóban nem egészen józanul, egy szál vékony pulóverben, pénze semmi. Állítólag ellopták a kabátját, a haverjai meg eltűntek. A lakásomtól kb. 500 m-re történt, épp hazafelé mentem, autóval, mondtam neki, hogy ha megbízik bennem, és mond egy címet, elviszem. Beült, elvittem a halál faszára (Budakeszi, vagy 15 km a lakásomtól), a szülei lakásáig (vagy mittudomén, a címre, amit mondott). Eszembe nem jutott megerőszakolni, nem az én stílusom. De járhatott volna arra más is. És itt leginkább nem is a csajt tenném felelőssé, halálra fagyva bármi meleg helyre ment volna, hanem a haverjait, akik ennyire nem figyeltek rá.
Ne legyen már probléma, ha a rendőrök felhívják ilyesmire a figyelmet. Hogy figyelj oda magadra meg a haverjaidra.

@Konyvtaroslany:
Erre meg azt mondják repülős berkekben, hogy aki hülye, haljon meg.
Pedig neki is joga van az élethez meg az összes faszsághoz, amit az alkotmány leír.
Csak hát ha tevékenyen megdolgozik azért, hogy meghaljon, akkor ne csodálkozzon, ha meghal.
Nem tudom, kérsz hozzá tolmácsot?

Egyébként tudsz olyan környéket, ahol 26 lányt erőszakoltak meg, vagy csak baromságokat beszélsz, mint általában?

Amúgy meg a kőkorszakban nem loptak autót. Ma meg már igen.
De ez nem okvetlenül jelenti azt, hogy a kőkorszakban jobb volt.

@flea:
Ja, meg mindenhol vannak hozzátok hasonló gondolkodásképtelen emberek is.

@_B_:
Azt azért tegyükl hozzá, hogy csak akkor, ha bizonyítható. Bemondásra azért ne.

@Nazareus:
Kár, hogy nincsenek ilyen törvények, csak a Könyvtároslányhoz hasonló hülyék fantáziáiban.

"A pedofiliára viszont biztos igaz, hogy elsösorban a hatalomról szól és nem a szexröl."
Nem hiszem. Van, akinek a kisgyerekek tetszenek, ahogy a buziknak a saját nembeli társaik. Ettől még semmi erőszak meg hatalom nem játszik a kérdésben, csak némi hibás huzalozás az agyban.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 14:21:05

@Erő e-meló: Nézd, Julian Asagne esete egy eset. Ott azért más is a témához tartozik. Ettől függetlenül én nem figyeltem a történést és amit olvastam róla, azt sem is memorizáltam. Az több forrásban elérhető, hogy az alaptalan vádak aránya nemi erőszakok arányában is pont ugyanolyan, mint bármely más bűncselekmény esetén. (Pár százalék.) Viszont a pár százalék nem vetíthető ki a többi esetre.

Bármilyen alaptalan esetet használni annak példájára, hogy a beleegyezés nélküli szex, annyira azért nem is az, az nem normális. A tett, amit így próbálsz relativizálni, az bűncselekmény. Remélem, ez nem kérdés. A nemi erőszak definíciója, hogy közösülésre kényszerít, tehát az áldozat akarata ellenére. Nincs olyan, hogy 99%-ban volt ellenére, 1%-ban meg igen. Ez egy igen vagy nem állítás.

Erő e-meló 2014.11.25. 14:21:22

@Brix:
"Az igazságtalan , nem egyenlőségre, hanem az osztályok közötti elnyomásra építő, újkonzervatív társadalom is hibás abban, hogy nem lehet visszaszorítani a nemi erőszakot.1

A nemi erőszak mint az osztályok közötti elnyomás eszköze - erre valami 50-es években kiadott brosúrában akadtál?

Az alapjában keresztényi ideológiára épülő úkonzervatívizmusról pedig nehéz elhinni, hogy támogatja vagy akár csak megtűri a nemi erőszakot

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.25. 14:22:49

@Mérnork: nem tudom, a számok szerint Leshoto után itt történik a világon a legtöbb nemi erőszak.
Hogy ez fejlettebb feljelentési kultúrával, hamis vádaskodással vagy ténylegesen kiugró nemi erőszakkal magyarázható - senki nem tudja.

invalid username 2014.11.25. 14:29:01

Nagyon kategorikus kijelentések ezek, "sosem", "mindig", önkéntelenül felébresztik bennem a kérdést: honnan tudja?

Sok pasi önti ki nekem a szívét, néha nehéz távolságot tartani, és inkább azt mondanám, hogy a férfiak egy részében kifejezetten a szex lehetősége rombolja le az (eleve gyenge) önkontrollt.

Első munkahelyemen voltak céges bulik, még a kilencvenes évek közepén, ott szoktak (volt) rám nyomulni -- olyan pasik, akik munkaidőben visszahúzódó, szervilis figurák, hangjukat alig hallani, de akikben valahol mélyen biztosan ott van a ketrecbe zárt oroszlán.

És nem az alkohol (mennyisége), hanem a fizikai közelség, a félhomály, a bulihangulat és a részemről egyébként csak a szokásos kedvesség és nyitottság hatására valahogy fokozatosan beindultak, és azt hitték, egy kedves beszélgetés, vagy hogy nevetek a vicceiken, feljogosítja őket arra, hogy elképesztő ajánlatokat tegyenek, a határozott elzárkózásomtól beindultak. Meg tudom védeni magam, inkább az volt nehéz, hogy ne hívjam fel a környezet figyelmét, nem akartam kirugatni őket. A következő munkanapon pedig úgy tettem, mint aki semmire nem emlékszik. Végülis együtt kellett dolgoznunk.

NEM EGY pasival van ilyen tapasztalatom. Kockák voltak, súlyosan kockák, de diplomások. A szociális alkalmatlanságük mögött volt valami... féktelenség. Ami egy ponton elszabadul. És igenis beindultak. Volt akit a kihívó öltözet (erről igen hamar leszoktam), volt akit a puszta kedvesség billentett meg, de volt, aki már azon beindult, hogy munkaidőn kívül, alkalmi ruhában láthatott és pár semleges szót váltottunk. Majdnem tíz évet dolgoztam ott, biztos, hogy ez is csak egy szubkultúra, de a poszt elején olvasott kategorikus kijelentésekkel szeretnék szembehelyezkedni.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 14:31:37

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Ha jól értem, nem sok esélyed van potenciális elkövetővé válni. :)

Viszont, lépj kicsit kijjebb és ha nem a közvetlen környezetedben, akkor a kicsit tágabban nézz körül, mondjuk másokból kiindulva. Én tudok olyat, aki szerint ha egy nőt meghív piára, jár a szex. Ha szívességet tesz, jár a szex. Ha elmosogat, jár a szex. Vagyis vannak rajtad kívül olyanok, akik szerint vannak helyzetek és okok, amikor jár a szex, anélkül, hogy mellé kerülne, hogy természetesen úgy értik, hogy csak akkor, ha a másik is akarja. Ők sem lesznek feltétlenül erőszakolók, de magában a gondolkodásmódban benne van az esély. Mert van, aki beduzzog az elutasítástól és van, akit nem érdekel.

Erő e-meló 2014.11.25. 14:38:49

@ossi.blog.hu:
Akkor javaslom tanulmányozzad az esetet, mert az általad felhozott topic szempontjából példaértékű, bár nem amiatt lett Assange ismert szerte a világon

A csajok (külön-külön persze) aktívan keresték az ismeretséget, felvitték a lakásukra a csávót, beleegyeztek a szexbe, később is folytatni akarták, ameddig nem találkoztak egymással, és ki nem derült, hogy mindkettőjüket megdugta az a pernahajder Assange (amit persze nem kötött az orrukra, már csak ilyenek a fiúk)

Innentől jön a női bosszú, amiről maga az egyik "sértett" Anna Ardin ír a naplójában (egyébként Anna Ardin tipikus hülye 3,14-csa aki nem bír magával és a frusztrációját női aktivistaként próbálja kiélni mindenfajta politikai futkosással)

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 14:40:19

@Réka ‎[Swe, INFJ, 35]:
A szex a legállatibb és legősibb ösztön, szóval baromságokat beszélsz.
Normális férfi ilyen kérés után úgy basz ki, hogy a lábad se éri a földet, és az öltözködést már az utcán ejtheted meg. Bugyitól kezdve.

@doggfather:
Miért is kellett volna?
Mert merték felhívni a figyelmet arra, hogy vigyázzon magára a partizó tini csaj, ugyanis vannak veszélyek is, nemcsak buli?

@Mérnork:
Sajnos, a legtöbb nő is. Itt van pl. ez a Réka nickű. Agy már jutott neki (legalább kilóra), de használni még nem tudja.

@Nazareus:
Nem állat, hanem egy idióta picsa.

@sasaone:
Hát ja, mondjuk volt olyan, hogy betértem a Morrison's Ligetbe (megnézni, mivé lett egykori törzshelyem, az E-klub; mindjárt a bejáratnál megkérdezték, hogy a 30 év felettiek kedvezményével akarok-e bemenni, mondtam, hogy szólni fogok a főnöknek, hogy ehhez nem kérnek személyit, csak így ránézésre leöregeznek, hálistennek vették a lapot), na, ott volt, hogy odajöttek tizenéves csajok, hogy "fizetsz nekem egy B52-t?". Mondtam, hogy miért, honnan ismerjük egymást? Vagy utána legalább dugunk? Mire ők: Jaj, de bunkó vagy.
Ennyiben maradtunk.
Mondjuk egészen elhűltem, mert az oda járó rockerközönség női része sem volt azért egy templomi angyalkakórus (a Népligetbe jártak ki dugni két pia között, már amelyik srácnak volt rá gusztusa), de ennyire meredek azért mégsem.

Ja, a demokrácia egyébként más, amire te gondolsz, az a liberalizmus (még mielőtt félreértenéd: nálam nem szitokszó, csak SZDSZ-i "lopjunk szabadon" értelemben; valós értelmében nagyon jó dolog lenne). A demokrácia népképviseletet jelent. :-)
(Nagyon sokan keverik.)

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 14:48:11

@ossi.blog.hu:
Fizikailag lehetne, a lelki beállítottságom miatt nem.

Mondjuk erről a csinálok valamit, és akkor jár valami dologról inkább valami állatidomítás-féle jut eszembe.
Emberek közt ez az italra meghívás lehet a közeledés első lépése, de max. egy beszélgetés jár érte (vagy legalábbis ez azért elvárható), más nem, aztán ezen beszélgetés alapján eldönthető, lesz-e más is.
Párok közt meg pláne nincs olyan, hogy jár. Elmosogatni nem azért szokás, mert dugás jár érte, hanem mert koszosak az edények, és legközelebb nem lenne jó így mosatlanul enni belőlük.
Néhány csaj időnként szokott olyasmivel fenyegetni, hogy ő mosogat, de akkor én főzök, erre általában az volt a válaszom, hogy szívesen, de akkor te meg megeszed.
Valahogy ennek hallatán nem erőteltték a továbbiakban. :-)
(Pedig tudok főzni. :-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.25. 14:57:04

@Mr. Közbiztonság Szilárd: napok óta ömlik mindenhonnan, hogy miért rosszak ezek a videó, tényleg egyiket se kaptad el?

Erő e-meló 2014.11.25. 15:03:00

@doggfather:
"arról van már hír, hogy bárkit is kirúgtak volna azokért a sz.r videókért?"

Orbánt kell leváltani, ő a hibás. És ezenkívül Gyurcsány öregecskedő feleségét

invalid username 2014.11.25. 15:03:46

@Réka ‎[Swe, INFJ, 35]:

"akár behatolás előtt fél centivel" - ez azért erős túlzás.

Én nagyon szeretem annyira beindítani az embert, hogy lobogjon benne a tűz és ne tudjon leállni fél centivel a behatolás előtt. Mert ha olyan könnyen le tud állni, akkor csak langyos. De őszintén szólva... még sosem próbáltam ilyenkor leállítani. Lehet, hogy megtenné. De egy kísérlet kedvéért nem fogok ilyen tüskét döfni a kapcsolatunkba. Negyven fölött meg kell becsülni a tüzet :)))

A másik kérdés: ha eljutunk addig addig az utolsó fél centiig, akkor már miért is gondolnám meg magam? Ha pedig meggondolom, mit is akartam egészen addig?

Abban viszont TELJESEN igazad van, hogy a NEM legyen NEM és aki ezt nem veszi észre, annak baj van az érzelmi önszabályozásával.

sasaone 2014.11.25. 15:05:52

@doggfather: A minidig mindenben rosszat latas, es mindenert felelos kereses helyett probaljuk meg megtalalni a jot is. A szandek nyilvanvalo. Nem azt mondjak, hogy szabodjon meg mindenki, akit megeroszakolnak. A legrosszabb esetben is azt akarjak elerni, hogy kevesebb legyen a munkajuk. De ez azt is jelentene, hogy sikeres a dolog. Nem az volna a jo?:D

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 15:07:50

@doggfather:
De, elkaptam. Mindhármat láttam, és szerintem a videók jók.
Egyik sem sugallja, még csak sugallni sem próbálja, hogy az áldozat a hibás (pedig szerintem valamekkora mértékben a legtöbbször az áldozat IS hibás).

Arra hívják fel a figyelmet, hogy figyelj oda magadra és a környezetedre, hogy ne válj áldozattá.
Így is válhatsz, de legalább tegyél meg minden tőled telhetőt ellene.
Szó sincs arról, hogy ne menj bulizni, csak arról, hogy ne legyél picsa részeg, meg ne igyál bele mindenbe, amit eléd tesznek, meg hasonlók.
Nagyon sajnálom, ha ezt te nem tudod felfogni. Ahogy a videókat bírálók többsége sem.

Ez a videó nem a nemi (vagy egyéb) erőszakok áldozatai ellen, hanem érdekében van.
És teljesen jó videók.

Akkor is, ha pár hisztiszervezet (NaNE és hasonszőrű társai) verik a palávert.
Ugyanis nincs igazuk.
Kár, hogy ezekbe a szervezetekbe nem engednek be értelmes embereket.

invalid username 2014.11.25. 15:20:57

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Én is úgy érzem, hogy a videó készítőiben a legjobb szándék volt.

A "ne válj áldozattá" kampányba teljesen beleillik.
A lányomnak én is csak ezt mondom.
Buliba akarsz menni? Menj.
Miniben akarsz lenni? Jobban áll neked, mint annak idején nekem.
Vigyél egy laza vászonnadrágot, éjfélkor ne miniben várd a buszt.
Magyaráznom sem kellett.
Felmerül bárkiben, hogy űaz erőszaktevők védelmében mondtam?

De a négyes villamoson is van olyan rajzocska, amelyiken a bajszos bácsi leveszi a hátizsákját, hogy ne váljon zsebtolvajok könnyű prédájává.
Felmerül bárkiben, hogy ez a rajzocska felmenti a zsebtolvajt?

Értem én, hogy a társadalom nevelésre szorul.
De azért addig is, amíg ez megtörténik, hadd ne kockáztassuk lányainkat.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.25. 15:21:38

@Mr. Közbiztonság Szilárd: kidobni lehet, megerőszakolni nem. Teccikérteni :)
@Rongy Rázó: persze, hogy túlzás. Blogot kommentelünk, nem kisdoktorit írunk. A szemléltetés átment.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.25. 15:27:21

@Erő e-meló: kicsit több komolyságot ha kérhetném. ;)

@sasaone: maradjunk annyiban, hogy ha egy átlag munkahelyen ekkora hibát követ el valaki azt felelősségre vonják. Itt erről még szó se volt.

@Mr. Közbiztonság Szilárd: magyarinfo.blog.hu/2014/11/24/kedves_rendorseg_ti_tehettek_rola_ugyanis_ti_tehetnetek_ellene?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=twitter&utm_campaign=blhshare

;)

Konyvtaroslany 2014.11.25. 15:27:52

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Ha Budapesten végigmehetek X utcán biztonságban, hadd menjek már végig Y utcán is, anélkül, hogy csadort kéne öltsek! Akár hiszed, akár nem, ez tényleg hozzátartozik a fene nagy szabadsághoz és demokráciához, ami - állítólag - nálunk is van. Ha úgy gondolod, hogy ez pld. a VIII. kerület határán megszűnik, akkor lécci táblázd már ki, megköszönném. Tudnám, hogy meddig mehetek el miniszoknyában. Normális világban nincs erőszak. Ha van erőszak, akkor viszont mondjuk ki, hogy az a hely nem normális.

Ezért néztem ferdén az oroszlánketrecbe bemenős példát is, mert a törvények általában emberekre vonatkoznak. Most ne menjünk bele abba, hogy mennyire állat egy erőszaktevő.

A huszonhat lány nem konkrét eset, hanem arra mutatott rá: hány főtől számít KÖZérdeknek egy porbléma. Ismerem ezt az érvelési technikát, ha nem tudok rá példát felhozni, akkor szeritned olyan nincs is.

Tudod, a villamoson sem azért van az ablaktörő kalapács, hogy minden nap kitörd vele az üveget, hanem csak azokra a ritka esetekre, amikor tényleg baleset történt és csak ott lehet kijutni. Ez a különbség a kell és a lehet közt.

Nyilván tisztában vagyok vele, hogy vannak veszélyes környékek. Nyilván nem fogok arra menni övnek beillő miniszoknyában és tűsarkúban. Arra próbáltam rámutatni, hogy miért vannak ilyen környékek? Ha nem lennének, akkor a probléma fel sem merülne. Ha nem ment volna át, én szintet lépve próbáltam megközelíteni a kérdést. Na, kinek kell a tolmács?

:-)

Erő e-meló 2014.11.25. 15:29:39

@Rongy Rázó:
A csajok nagy része maga se tudja mit akar, vagy legalábbis úgy viselkedik mintha nem tudná. Persze lehet hogy ez is csak része a játéknak. Negyvenen túl nyilván más a helyzet, de én most a fiatal bulizós korosztályról beszélek

Szeretik felhúzni a csávót, már csak azért is hogy le tudják a hatást mérni, aztán elmesélhessék a barátnőknek. Sokszor meg csak menet közben alakulnak a dolgok. Végül lehet hogy az a csávó fut be aki nem sokat ad a lelkizésre és hamar megdönti őket, a másik meg csak felvezetőnek jó

Láttam én már mindenféle dolgot, az ilyen kategórikus megállapítások mint amik a blogban vannak hogy "mindig "soha" teljesen életszerútlenek, minden eset más és mindegyiknek megvan a maga története

ossi.blog.hu 2014.11.25. 15:38:11

@Erő e-meló: Nem példaértékű. Olyan nincs, hogy egy bizonyos százalékú alaptalan vád egy egész bűncselekmény kategóriát relativizál.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 15:41:16

@Konyvtaroslany: Mint tudjuk a csador sem véd. Ha teljes biztonságra akarnánk törekedni, ki sem lépnénk az utcára. Ja, bocs, statisztikailag a nemi erőszakok fele lakásban történik. Akkor lakásba sem szabad menni. Otthon sem szabad lenni.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 15:42:14

@Erő e-meló: "A csajok nagy része maga se tudja mit akar, vagy legalábbis úgy viselkedik mintha nem tudná. Persze lehet hogy ez is csak része a játéknak. Negyvenen túl nyilván más a helyzet, de én most a fiatal bulizós korosztályról beszélek"

Ez egy teljesen jellemző velejárója a tinédzserkornak. Megszüntetni nem tudjuk őket.

Erő e-meló 2014.11.25. 15:45:52

@Konyvtaroslany:
Szerintem te szándékosan akarod bemutatni, hogyan "gondolkodik" a buta nő

Ehhez hasonlóan a buta ember úgy gondolja, ha telerakom az autót értékes cuccokkal akkor is hadd hagyhassam már akárhol a városban éjjel is ha úgy tartja kedvem, mert ez is hozzátartozik a fene nagy szabadsághoz és a demokráciához

A buta turista meg azt mondja, miért ne sétálhassak Nápolyban telerakva fuksszal, miközben kilóg a pénztárca a zsebemből, mert ez is hozzátartozik a fene nagy utazási szabadsághoz

Továbbá a buta európai felfedező is úgy gondolta, miért ne mehetnék a kannibálok közé, mert ez ez is hozzátartozik a fene nagy szabadságomhoz, amíg el nem olvasta az étlapon a szakács napi ajánlatát: európai felfedező kannibál módra

szekertabor · provo.blog.hu 2014.11.25. 16:07:06

A filmekbe sok mindent bele lehet magyarázni, de számomra a következő az üzenetük:
- Őrizd meg a méltóságodat kinézetedben, viselkedésedben.
- Válogasd meg a társaságodat.
- Őrizd meg a józanságodat társaságban is.
- Ne maradj egyedül, védelem nélkül.
Ha ezt betartod, csökkented a kockázatot.

Lehet dogmatikus kijelentéseket tenni, hogy az áldozat sosem tehet semmiről, de a biztosítók mégis elvárják, hogy zárd be az ajtót és legyen villámhárító a házadon. ettől még kirabolhatnak, de csökkentetted a kockázatot.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 16:22:12

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Látod, pont ezt mondom, ha magadból indulsz ki, akkor érthetetlen. :) Neked állatidomításra emlékeztet, más meg azt nem érti, hogy mi ezzel a probléma.

invalid username 2014.11.25. 16:29:54

@Erő e-meló:

"A csajok nagy része maga se tudja mit akar"
Épp ellenkezőleg. Sokkal jobban tudjuk, mit akarunk, mint a pasik.

"Persze lehet hogy ez is csak része a játéknak"
Csak ki kell olvasni a jelekből, mit akarunk. Aki egész életét a képernyő előtt tölti, nem fogja megtanulni, amit őszintén sajnálunk, de az evolúció kegyetelen, a kockák génjei kihalnak.

"Negyvenen túl nyilván más a helyzet, de én most a fiatal bulizós korosztályról beszélek"
Nem, negyvenen túl sem más a helyzet, én 18 évesen is tudtam mit akarok, most is tudom :) és van egy férjem, aki ezt ki tudja találni.

"Végül lehet hogy az a csávó fut be aki nem sokat ad a lelkizésre és hamar megdönti őket, a másik meg csak felvezetőnek jó"
Főiskolás koromban fél évig sorra ettem a pasikat. Hetente-kéthetente egyet. Volt lelkizős és rámenős, volt okos és buta, volt érzéki és volt durva, finom és perverz, volt, aki másnapra elfelejtett és volt aki még évek múltán (már férjnél voltam) is reménykedett. Fél év alatt, a vizsgaidőszakra elegem lett a sűrejéből. Sokat tanultam közben :) magamról is, de főleg a pasikről.

De az, akibe szerelmes lettem, nem azért lett a férjem, mert megdöntött rögtön, vagy mert lelkizett. Hanem azért, mert elég sok közös volt bennünk ahhoz, hogy meg tudtuk érteni egymást, de volt benne valami, amiben nagyon más volt. Ami izgalmas volt. És persze (szerencsére) elég normális volt ahhoz, hogy most már huszonpár éve együtt élünk.

ossi.blog.hu 2014.11.25. 16:34:26

Emberek, megint oda jutunk, hogy áldozat csak a fiatal, csini, tapasztalatlan csitri lehet, miközben ez nem csak az ő problémájuk lehet.

Persze, ne menjen bulizni. De ha az erőszakoló hozzá megy, a szimpi osztálytárs képében?
Ne menjen egyedül haza. De ha pont a baráti társaság tagja teszi, aki "félti egyedül"? Vagy rokon?
Persze, ne öltözzön szexin. De ha ő sosem öltözik szexin? A csador mennyire szexi? Mégis van ott is nemi erőszak, ahol csador van.

Akkor mit tud még tenni?

Mert azt a részét tudjuk, hogy miért jelentik olyan kevesen, ha nemi erőszak történik velük.

Erő e-meló 2014.11.25. 16:36:06

@Rongy Rázó:
"és van egy férjem, aki ezt ki tudja találni."

Ja, úgy könnyű. Ha akarod, még erőszakot is tud rajtad tenni ... de ez csak vicc volt

: - ))

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 16:47:42

@doggfather:
Ja, attól, hogy egyes ökör bloggerek baromságokat írogatnak, még nem kell egyetértenem velük, ugye?

@Réka ‎[Swe, INFJ, 35]:
Mondjuk szerintem aki a bedugástól fél centire állapotig eljutott, az már ne dumáljon erőszakról. Gondolkodott volna előbb.
Tudom, a feminihilista picsák véleménye nem pont ez.

@Konyvtaroslany:
Akkor a világ egyik helye sem normális. Erőszak ugyanis mindenhol van.
Annyi rendőr meg a világon nincs, hogy Budapest minden utcasrkára lehessen állítani egyet, mert az agyatlan hülye picsák meg sem próbálnak vigyázni magukra.
Azt hiszem, a tolmács még mindig neked kellhet. Bár szerintem fölösleges erőfeszítés lenne. Esetleg valami agybeültetés segítene rajtad.

Keszthelyi.Aron 2014.11.25. 17:10:14

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Persze, hogy nem. Azzal értesz egyet, amivel akarsz.

Just for the records: akit megerőszakolnak, az tehet is róla kicsiny axiomatikus világodban is? Hulla is? Gyerek is? Férfi is a sitten? Vagy csak és kizárólag a nők, de ők aztán minden esetben?

Csak hogy kicsit jobban értsem a lelkivilágodat :)

Keszthelyi.Aron 2014.11.25. 17:12:39

@ossi.blog.hu: Az Ókor óta a nők a gonosz megtestesülése, mert kísértésbe viszik a férfiembert. Mit vártál egy ilyen cikktől? A net tele van a történelem hajnaláról szabadult atavisztikus csökevényekkel. Nem fognak megváltozni. Semmitől.

invalid username 2014.11.25. 17:16:01

@Erő e-meló:

...azt nem akarom :) de néha jólesik átélni, hogy erős.

Mert amikor uralkodik fölöttem, amikor érzem a súlyát, az utolsó, legerősebb lökéseket, akkor ÉRZEM, hogy erős, és ha kell megvéd. Ez teljesen szubjektív, biztosan valami nagyon ősi ösztön, hiszen nem a dugás és az orgazmus az, amivel az erejét bizonyítani tudja. De százezer évekkel ezelőtt, ősanyáim hosszú sorát csak a legerősebb férfi tudta megdugni, és akkor még számított :)

Keszthelyi.Aron 2014.11.25. 17:16:50

@szekertabor: Gondolom Bándy K-nak is megmondanád, hogy legközelebb jobban vigyázzon. Hát persze, hogy az áldozat tehet róla...
Gondolom a tudományos módszer, mint ami a cikkben is van a statisztikákról, az valami ördögtől való :)
Gyerek, csadoros, házon belüli hogy kerülje el?

invalid username 2014.11.25. 17:19:42

@Keszthelyi.Aron:

Áron, vegyél vissza. Most indulok kutyát sétáltatni, lapozz vissza párat, asszem pont szilárdnak válaszoltam. Van benne zsebtolvaj meg írtam a lányomról. Puszi,.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 18:11:40

@ossi.blog.hu:
Minden eshetőség ellen nem tudsz védekezni, csak ha bezárkózol egyedül egy páncélterembe.
Ha jársz-kelsz a világban, akkor az ésszerűen várható dolgok ellen tudsz védekezni csak.
Bruce Lee mondta annó (vagy legalábbis ez a legenda), hogy a világ leggyorsabb harcművészét is meg lehet ütni váratlanul, és ha úgy találják el, akkor akár meg is lehet ölni ezzek a váratlan ütéssel, tehát mindenre nem lehet felkészülni.
De ez nem jelenti azt, hogy ezzel az apropóval viszont semmit ne tegyen az ember a biztonsága érdekében. Bulizás esetében is lehet inni, csak nem mindegy, hogy mit, mennyit, kikkel stb.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 18:14:09

@Keszthelyi.Aron:
Igen, sokszor tehet is róla.
A legkönnyebb persze elhárítani a felelősséget, ahogy a hozzád hasonló barmok teszik.

A kifacsart faszságaidat a hullákkal meg inkább dugd fel magadnak, te demagóg faszkalap.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 18:17:45

@Keszthelyi.Aron:
Te hülye barom, ha nem megy hazafelé egy sötét környéken, akkor nem történik meg, ami történt. Igen, Bándy Kata IS tehet róla, hogy ez történt.
Ez semmiképp nem csökkenti a gyilkosa felelősségét, de elkerülhető lett volna, ami történt, ha mondjuk taxiba ül, vagy megkér valakit, hogy kísérje el.

De te vagy annyira agybeteg barom, hogy csak a magad faszságait hajtogatod, és mást nem vagy hajlandó figyelembe venni.
Pont a hozzád hasonló idióták a legveszélyesebbek az áldozatokra nézve.

beszélő név 2014.11.25. 18:24:51

Egy picit máshonnan közelítenék. Létezik az a kriminológiai műfaj, hogy bűnmegelőzés, aminek létezik az a változata, hogy felvilágosítás, ismeretterjesztés. Ennek egyik lehetséges eszköze a film. A bűnmegelőzés ilyetén gyakorlata értelemszerűen veszélyeztetettnek vélt célcsoportok, illetve fenyegetőnek számító szituációk meghatározását igényli. Vegyünk most néhány megállapítást az erőszakos szexuális bűncselekmények, illetve a vitatott filmek kapcsán, melyekkel szerintem nehéz vitatkozni:

(i) A veszélyeztetettnek vélt csoport több szempontból (nem, kor, viselkedési szokások, szociális státusz stb.) sem kezelhető egységesként.

(ii) Azok az élethelyzetek, melyek fenyegetővé válhatnak, legalább ennyire sokfélék.

(iii) A kisfilmekben reprezentált csoport (városias környezetben élő, fiatal, csinos nők), illetve az ábrázolt helyszín (buli) életszerű választások voltak a film készítői részéről, azaz a kriminalisztikai adatok alapján elmondható, hogy ilyen lányok, ilyen helyszínen szignifikáns számú esetben keverednek olyan szituációba, amely szexuális erőszakhoz vezethet.

(iv) A bűnmegelőzést szolgáló, a potenciális áldozatokat megszólító filmek egy lehetséges és releváns dramaturgiai szerkezete úgy írható le, mint egy veszélyeztetett csoport bemutatása egy rá jellemző, fenyegetést rejtő helyzetben. A pedagógiai cél épp abban áll, hogy a kiválasztott csoporthoz tartozók figyelmét felhívjuk, egy bizonyos helyzetben legyenek körültekintőbbek, mint általában. A film szereplőit úgy ábrázoljuk, hogy a csoport tagjai magukra ismerhessenek, a szituációt úgy, hogy jól azonosítható legyen, a stílust pedig úgy, hogy a csoport figyelmét megragadja.

Figyelembe véve a fentieket, egészen pontosan mi a baj ezekkel a kisfilmekkel? A választott szlogen szerintem is alaposan félrement, de ettől eltekintve nem igazán látom, hogy mennyiben lenne esszenciálisan különböző ezektől az az "ideális" filmecske, ami ezt a csoportot igyekszik megszólítani. Ha a bűnmegelőzés filmes eszközeit ebben a bűnkategóriában és erre a csoportra nézve akarjuk használni, akkor végül is mi a teendő?

János 2014.11.25. 18:40:41

A viktimológia a kriminológia alkalmazott tudománya, amely azt állítja, hogy az áldozat viselkedésének, személyiségének van szerepe az áldozattá válásban, azaz nem mindenkit fenyeget egyformán az áldozattá válás veszélye.
Bizonyos magatartásformák az átlagnál gyakrabban teszik a bűnözés áldozataivá az adott személyt.
Ez nem áldozathibáztatás, hanem a kriminalisztikai tudománya által feltárt tény.

Sadist 2014.11.25. 19:12:11

@Konyvtaroslany: Bocs, ha egy kicsit egyszerű leszek és nyers, de te valami hihetetlenül idióta vagy, aki egy rózsaszín csillámpónis álomvilágban él.

Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy nekem meg jogomban áll sziklát mászni ott, ahol épp kedvem szottyan, az államnak pedig kötelessége gondoskodni róla, hogy ne sérüljek meg.

Te is ott baszod el rengeteg nőtársaddal együtt, hogy össze-vissza kevered a jogot és a felelősséget. Attól, hogy valamihez jogod van (esetedben pináig érő miniszoknyában szambázni akár a gettó közepén is), az nem jelenti azt, hogy az államnak az ésszerűség határain túl is biztosítania kell, hogy ne csinálhass baromságot. A jog felelősséggel is jár, olyan nincs, hogy valaki megkapja a jogokat, de a felelősséget teljes egészében valaki másnak kell viselnie. De úgy veszem észre, hogy mostanában a nők ezt akarják. Minden jogot, ami egy felnőtt, döntésképes állampolgárnak jár, felelősséget viszont annyit se, mint amennyi egy óvodásnak van.

Az meg különösen megmosolyogtató, hogy mindig mástól várjátok, hogy megoldja a problémáitokat (állam, férfiak, egyéb intézmények), pedig mindenhol azt hallani, hogy a nők mennyire okosak, ügyesek, erősek, talpraesettek.

Valamelyik másik blogon valaki még odáig is elmerészkedett, hogy szerinte a normális férfiaknak kellene fellépnie az erőszakoskodókkal szemben. Kérdezem, hogy nekem mint normális férfinek mi a fasz közöm van hozzá? Nem kötelességem más személyes biztonságát garantálni vagy egy bűnelkövető cselekedét szankcionálnom, erre megvannak a hivatalos szervek. Évtizedek kitartó munkájával sikerült elérni, hogy a normális férfiak megbecsültsége a béka segge alatt legyen, most meg megy a sírás, hogy nincs társadalmi szolidaritás.

Sadist 2014.11.25. 19:16:28

@Mérnork: Ezt képtelenek sokan megérteni...

Neki a szavannán az oroszlán falka előtt egy cupákot lóbálni JOGA VAN és rohadjon meg, aki ezt nem képes felfogni.

Sadist 2014.11.25. 19:20:18

@Konyvtaroslany: "Arra próbáltam rámutatni, hogy miért vannak ilyen környékek? Ha nem lennének, akkor a probléma fel sem merülne."

Bazmeg, ha nagyanyámnak meg áramszedője lett volna, ő lett volna a villamos. Te tényleg valami elrugaszkodott álomvilágban élsz, ha nem vagy képes felfogni, hogy a bűnözést lehetetlen 100%-ban felszámolni.

Erő e-meló 2014.11.25. 21:51:52

@Rongy Rázó:
Hát igen, elhiszem hogy egy nő így érez ha megvan benne az egészséges női ösztön. Ha viszont nincs, akkor talán frusztrált feminista lesz, aki másoknak akarja megmondani, hogyan gondolkodjanak a dolgokról

Erre is igaz lehet, hogy aki tudja az csinálja, aki meg nem, az másoknak magyarázza

Keszthelyi.Aron 2014.11.25. 22:21:42

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Az igazán jó ebben a beszélgetésben, hogy nem kell megismételni. Az volt a szándékom, hogy megismerjem a mélyben húzódó motivációit egy olyan embernek, aki hajlamos az áldozat felelősségének beállítani egy bűncselekményt. Ez ragyogóan sikerült, köszönöm Neked a kiváló és nívós szemléltetést :)

Sikerült 8 mondatban tökéletes képet adnod a kulturáltságodról, a világnézetedről, az intelligencia és tolerancia szintedről. Arra viszont nem sikerült válaszolnod, hogy csak a fiatal és kihívóan viselkedő hölgyeket tartod felelősnek balsorsukért, vagy mindenkit, akit hasonló atrocitás ér - no de mindegy.

További szép és eredményes életet kívánok Neked!
Maradok tisztelettel
Keszthelyi Áron

invalid username 2014.11.25. 22:55:12

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

"elkerülhető lett volna, ami történt, ha mondjuk taxiba ül, vagy megkér valakit, hogy kísérje el"

...és ha tudom, hogy fejemre esik a tégla, előre átmegyek az utca túloldalára.

Azért, mert Áron provokál (nem túl fantáziadús módon), neked még nem kell beugranod...
Bándi Kata esete lehet az, amivel szemben nem nyújt védelmet, ha visszafogott ruhában, határozott léptekkel jár valaki.

Magyarországon nem a gyilkosságoknál szokott felmerülni, hogy az áldozat mit tehet a fenyegetettsége mérsékléséhez.

Nem azért kell tennie, mert különben megérdemli, hanem mert öntudatos áldozatnak lenni is nagyon szar dolog.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 23:15:56

@Keszthelyi.Aron:
Igen, vannak ilyen hozzád hasonló hülye faszkalapok, akik szerint az áldozat nem tehető felelőssé semmiért - és pont ez a szemlélet az, ami miatt áldozattá válik az is, aki kis körültekintéssel ezt elkerülhetné.
Merthogy minden felelősséget leveszünk a válláról.
Te idióta fasz, pont a hozzád hasonló seggfejek miatt van az, hogy felelőtlenül viselkedve áldozattá válnak egyes emberek.
És ha már éáldozattá vált - lásd Bándy Kata -, kurvára nem segít rajtuk, hogy elítélik azt, aki elkövette ez ellenük. Bándy Kata feltámadt attól, hogy Péntek Lászlót minimum 40 évre kivonták a forgalomból?
Tudod te, miről beszélsz, te baromarcú majom?

@Rongy Rázó:
Nem egészen ugyanaz.
Illetve max. annyira, hogy ha építkezésen kobak nélkül mászkálsz, és a fejedre esik egy tégla, bizony, te is felelős vagy. Nem véletlenül írják elő a védőfelszerelés viselését ilyen helyeken. Pedig biztos ott is lenne pár felelőtlen fasz, aki védősapka nélkül járkálna, mert hát vele úgysem történhet semmi.
Bizony, az áldozatnak is van felelőssége, ha nem tett meg minden ésszerűen elvárhatót annak elkerülésére, hogy áldozattá váljon.

Visszatérve a lakásos példára:
Büntetni ugyan a rablót büntetik, ha a nyitva hagyott lakásodból elvisz ezt-azt, de valószínűleg nem annyira, mintha zárt ajtót tört volna fel. Ugyanis te, mint az ajtó nyitva hagyója, messze nem tettél meg mindent annak elkerülésére, hogy ne raboljanak ki, sőt, kifejezetten elősegítetted.

Tök ugyanerről van szó nemi erőszaknál is.
A bűnös az elkövető, de azért felelőssége van az áldozatnak is, ha nem tett meg mindent azért, hogy elkerülje, hogy megerőszakolják (vagy mondjuk elő is segítette azzal, hogy benyomott egy ginás viszkit, és utána felment az elkövető lakására vagy felhívta magához az elkövetőt).

Ennek megértését a Keszthelyi Áron-féle gondolkodásképtelen agyatlan faszkalapoktól nem is várom el.

invalid username 2014.11.25. 23:25:21

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Bándi Kata gyilkosság áldozata lett, nagyon csúnya dolog volt idekeverni.

Nem tudhatta, hogy azon a parkon, ahol átmegy, rá fog lesni egy súlyosan zavart ember. Nem azért ment arra, mert ki akarta hívni maga ellen a sorsot. Aki csak Budapesthez szokott, nem is tudja elképzelni, milyen egy nagyságrenddel kisebb városban élni. Majdnem minden utcát, sarkot, boltot ismerhetsz.

invalid username 2014.11.25. 23:27:43

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Egyébként nagyon feszegeted a határokat az álláspontoddal. A bűnös az elkövető. Az áldozat "felelősségét" azonban egy hajszállal sem szabad másként mérni, mint tennénk azt más bűncselekmények kapcsán.

invalid username 2014.11.25. 23:30:27

@Erő e-meló:

...de nem véletlenül lesz valaki frusztrált feminista. Sok barátnőm között vannak ilyenek jópáran, ez ugyan nem egy statisztikailag értékelhető minta, de például ahol erőszakos az apa a családban, a lánygyerek nem ritkán úgy kompenzál, hogy kemény feminista lesz.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 23:31:14

@Rongy Rázó:
Bándy Kata tudta, milyen környéken lakik.
Felelőtlenség volt gyalog, egyedül hazaindulnia éjfél után.

És bármennyire is nem menti ez az elkövetőt, akit nem lehet eléggé megbüntetni azért, amit tett, bizony, ő is hozzájárult a felelőtlenségével ahhoz, hogy ez az eset bekövetkezzen.

Én férfi vagyok, csaknem 190 centi és több mint 90 kiló, még küzdősportoltam is közel egy évfizeden át, de én sem megyek gyalog éjszaka a Népszínház utca - Nagyfuvaros utca - Mátyás tér - Dankó utca - Magdolna utca - Kálvária tér - Diószeghy utca útvonalon.
Mert nem biztonságos.
És én azért néztem már szembe késsel ezen a környéken éjszaka, és igazán a sűrűjébe még be sem mentem. És ruházat alapján nem nézek ki milliomosnak.
Igen, én is felelőtlen voltam, hálistennek csak némi pénzem bánta.
Ha kicsit rosszabbul alakulnak az események - és nem tudom, hogy kell bedrogozott emberekkel beszélni -, meg is ölhettek volna.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 23:39:04

@Rongy Rázó:
Ismerem Pécset, ott is vannak rázós környékek.
Éltem Pécsnél kisebb városokban is, nem egészen igaz, amit mondasz.
És ismerem Pest rázós részeit is, legalábbis egy részüket.

Bándy Kata gyilkosság áldozata lett, meg meg is erőszakolták. De nem emiatt kapcsolódik, hanem azért, mert ő is felelőtlen volt, és bizony, emiatt ő is tehet arról, hogy ez történt.

Tényleg nem tudhatta, ahogy senki más nem tudhatja, hogy el fognak követni ellene valamit. Ha tudná, rendőrrel menne. Kennedy sem tudta, hogy Dallasban le fogják lőni. Ha tudta volna, nem megy oda. Ez az érvelés ökörség.
Ha a lakásodat nyitva hagyod, akkor sem tudhatod, hogy ki fognak rabolni.
Bizony, sokszor az áldozat is okolható azért, hogy áldozattá vált. Bármilyen bűncselekmény áldozatává, lehet az zsebtolvajlástól emberölésig bármi. Nem mindig, de sokszor.
Nem véletlen, hogy a bíróság nem úgy ítéli meg, ha kirabolnak, ha 70 zárat kellett ezért feltörni a bajutáshoz, vagy még az ajtót is a rablónak kellett becsuknia maga után, amikor bement.

invalid username 2014.11.25. 23:39:47

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Szilárd, lehet, hogy Áron hülyeségével vitatkozva fokozatosan csúsztál idáig, de ez már kezd nagyon csúnya lenni. Bándi Kata nem a Harlemben lakott. Még csak nem is a nyóckerben.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 23:41:36

@Rongy Rázó:
"Az áldozat "felelősségét" azonban egy hajszállal sem szabad másként mérni, mint tennénk azt más bűncselekmények kapcsán."

Így van, azt mondom én is.
Csakhogy itt egy csomó idióta ilyen esetben jóval enyhébben igyekszik megítélni egy megerőszakolt nő, mint egy kirabolt lakástulajdonos felelősségét, mondván, hogy a megerőszakolt nő soha semmiért nem felelős.
Pedig hát hogy a lófaszba ne.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 23:45:10

@Rongy Rázó:
Nem.
Pécs egy külső területén.
(Ha ismered Pécset, tudhatod, hogy a városközponttól - Király (leánykori nevén Kossuth) utca és környéke - 15 percre gyalog már külső terület van. Nem sokkal jobb, mit a nyócker.)

Szerintem te kezded elveszteni a józan eszed, csak mert Bándy Kata egy szimpatikus, csinos csaj volt, akit megöltek.
De ez a tényeken mit sem változtat.

invalid username 2014.11.25. 23:46:06

"Bizony, sokszor az áldozat is okolható azért, hogy áldozattá vált."

Ha a villamoson a rajzolt bajszos bácsi nem veszi le a hátizsákját, és kilopják belőle a pénzét, akkor mondhatjuk, hogy elkerülhette volna.

De egy gyilkosság áldozatánál nem beszélhetünk arról, hogy felelőtlen volt. Morálisan ez elfogadhatatlan, de nem csak ezért. Szóval ebbe az irányba szerintem ne menj tovább, mert egy ponton túl már bármi lehetsz, szép meg okos nem. Ha nem tudsz féket tenni az egódra és minden vitát meg kell nyerned, akkor úgy kell neked.

Püh, mi a fenének jöttem vissza. Valahová leraktam a fogkefémet.

Erő e-meló 2014.11.25. 23:47:41

@Rongy Rázó:
Ez is egy lehetőség, de tapasztalatom szerint a feministák jó része egyszerűen csak hormonzavaros nő, tehát nem is képes megérteni az igazi nőket. Én se tudom, de legalább nem akarom helyettük megmondani a frankót

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.26. 00:30:31

@Rongy Rázó:
Már hogyne lehetne gyilkosság áldoztánál is beszélni erről.
Baszd meg, hát pont te írtad:
"Az áldozat "felelősségét" azonban egy hajszállal sem szabad másként mérni, mint tennénk azt más bűncselekmények kapcsán."

Igen, valóban nem szabad egy hajszállal sem másként kezelni.
De te kurvára másként kezeled.

Mi a faszért lenne morálisan elfogadhatatlanabb egy gyilkosság áldozatának felelőtlen viselkedése, mint egy zsebtolvajlás áldozatáé?

Fáj neked, ha gondolkozol, azért nem csinálod?

És mi a faszért ne mennék tovább ebbe az irányba, ha egyszer igazam van?
Illetve pontosítok, én nem mentem semmivel sem tovább, végig ugyanazt mondom.

Te beszélsz baromságokat.

invalid username 2014.11.26. 05:53:34

@Erő e-meló:

Biztosan van "hormonzavaros" nő is a feministák között, meg leszbikus is, de én (barátnőimet látva) mégiscsak azt gondolom, hogy ez sokkal inkább egy pajzs. Amit ők már nem is tudnak levenni, mert hozzájuk nőtt... de én így szeretem őket.

invalid username 2014.11.26. 07:14:41

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Örülök neki, hogy lassan kirajzolódik a véleménykülönbség :-) szép napot.

ossi.blog.hu 2014.11.26. 07:33:44

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Nekem hirtelen nem is jut eszembe más fajta bűncselekmény, ami után azt tapasztaltam volna, hogy annyira csípőből, hosszasan és szaftosan elemezték volna az emberek, hogy mivel járult hozzá az áldozat a megtörténtéhez. Neked ugrik be példa rá?

ossi.blog.hu 2014.11.26. 08:01:03

@Sadist: " nekem mint normális férfinek mi a fasz közöm van hozzá?"
Az alkoholfogyasztás elég nagy rizikó faktor nők ellen elkövetett nemi erőszak esetén, viszont, még nagyobb rizikó faktor a macsó kultúra, illetve, azok a nemi sztereotípiák, ami szerint a férfi jellemzője az erő, a szex meg jog, a szexuális kapcsolatok száma érdem, a nő meg az, alávetett, behódoló. Nem feltételezem rólad, hogy neked is ilyen elképzeléseid vannak a nemi szerepekről, de azt el kell fogadni, hogy a kultúra jelen van.

Ebből kiindulva, már azzal is tettél ellene, ha nem szimpatizálsz vele és mondjuk, ha fiaid vannak, őket sem így neveled, vagy a társaságodban te vagy a plusz egy fő, aki így gondolkodik. Egy bűncselekményt nem valószínű, hogy te fogsz megakadályozni, vagy felderíteni, ugyebár.

A másik, amit tehetsz, az pedig óvatosan az áldozathibáztatással. Lehet,hogy neked egy nemi erőszak kapcsán az az első gondolatod, hogy de mivel járult hozzá az áldozat, hogy így járt, viszont lehet, hogy a környezetedben lesz olyan, akit pont az tántorít el a feljelentéstől, hogy mindenhol azt hallja, hogy aki ellen elkövetik, az tehet róla, mert ivott, mert úgy viselkedett, stb. Az áldozatok egyébként is hajlamosak arra, hogy magukat hibáztassák, ha erre még rá is erősít a környezet, jellemzően inkább eltitkolják és a nemi erőszak sosem derül ki. Pedig, statisztikailag, aki egyszer elköveti, az jó eséllyel újra meg fogja tenni. Tehát ha nem sikerül elkapni, az lehetővé teszi, hogy más is az áldozatává váljon.

Ezek szerintem nem nagy dolgok, sok kicsi sokra megy elvén viszont számítanak.

Érthető, hogy mire gondolok?

Erő e-meló 2014.11.26. 09:06:36

@Rongy Rázó:
Sokféle karakter létezik, számomra mindig érdekes a biológiai háttér. A blog íróját csak tippelni tudom, de van azért tippem a hormonális beállítottságáról

ossi.blog.hu 2014.11.26. 09:14:22

@Erő e-meló: Tudom, tudom, és biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban ismersz, mint anyukám, bárki a környezetemben, vagy én saját magam, sőt, azt is tudod, hogy mikor mi történhetett velem, amitől olyan lettem, amilyen, még olyanokat is, amikre magam nem is emlékszem. Azt meg csak valami idióta, valamilyen zavaros találta ki, hogy az idegenekről alkotott következtetéseink sokkal inkább jellemeznek minket, mint az illetőt.

Ez alap és fel sem merült kérdésként. :D

invalid username 2014.11.26. 09:26:08

@Erő e-meló:

A biológiai háttér létezését nem vonom kétségbe, de a személyiségfejlődés olyan óriási távolságokat át tud hidalni, hogy csak na :)

Másképp mondva, annyi varjút láttam már karón, hogy a nécsör or nörcsör vitában az utóbbinak adok legalább 80%-ot.

Pusz mindenkinek, vár a munka. Vagyis nem vár, ezért kell utolérnem :)

invalid username 2014.11.26. 09:28:33

@ossi.blog.hu:

Kedves ossi, ez a "mivel járult hozzá" szerintem igen gyakori megközelítés, legalábbis ebben a lángoktól ölelt kis országban. Szélesebben: miért felelős bárki más (rajtam kívül).

De most már tényleg kilépek mert körmömre ég.

Erő e-meló 2014.11.26. 14:51:52

@Rongy Rázó:
Világéletemben utáltam ha nevelnek, hát nem is igazán sikerült még senkinek engem átnevelni. De minek is, amikor így vagyok jó macsó ahogy vagyok : - )

Pont ezért ki nem állhatom a feministákat meg a hasonszőrűeket akik küldetésüknek tartják a zemberek erőszakos átnevelését a bárgyú elképzeléseik szerint

ossi.blog.hu 2014.11.26. 15:06:11

@Erő e-meló: Figyi.. és mit jelent az a "hormonális beállítottság"? Gondolkodtam rajta, de rájöttem, hogy még sosem hallottam.. Segítenél egy magyarázattal?
Előre is köszi!

invalid username 2014.11.26. 15:42:45

@Erő e-meló:

Ja, a feministának kell egy pasi, aki megszelídíti (otthon). De érdemes :-)
Az egyik barátnőm pont ilyen harcias csaj volt, kicsit biszex is, egy hajnalig tartó csajbuliban, kicsit kapatosan engem is el akart elcsábítani, de akkor gyáva voltam, többször pedig sajnos már nem próbálkozott... No mindegy, szóval azt hittem, amazon marad, aztán a társaságban megjelent egy kedves fiú, aki apránként megolvasztotta a jégpáncélt a csaj szívén. Most is amazon, de csak házon kívül. Otthon pedig tüzes szerető, már több éve.

invalid username 2014.11.26. 15:44:55

@ossi.blog.hu:

Nem tudom, hogy erő nick hogy áll ehhez, csak négyszemközt mondanám, hogy én elég szarkasztikus tudok lenni, ha valaki adja a hülyét, miközben elég okos ahhoz, hogy nyíltan is lehetne vele beszélni.

(nem mindenkivel lehet nyíltan beszéllni - Szilárddal például nem)

ossi.blog.hu 2014.11.26. 15:59:06

@Rongy Rázó: Bocs, de ez a "szelidíti" ez nagyon furán hangzik.. Olyan nem lehet, hogy szimplán olyat talált, akitől érzi a tiszteletet?

invalid username 2014.11.26. 16:26:35

@ossi.blog.hu:

Nem tudok jobb szót rá :)

A csaj eléggé nárcisztikus, ennek minden kedves és rettentő vonásával.
A srác nem különb a többi férfinál, szinte semmiben, egy dolgot kivéve: nem sértődött meg.
Ezt nem nevezném tiszteletnek. Türelem, kedvesség, megbízhatóság? Legtalálóbb szó erre a stabilitás.

dr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.26. 17:01:06

@Rongy Rázó:
"Otthon pedig tüzes szerető, már több éve."
Honnan tudod, láttad a házi szexvideóikat?

invalid username 2014.11.26. 17:48:59

@dr. Közbiztonság Szilárd:

A csajjal nagyon régóta, és most már a pasival is közeli barátok vagyunk és még az egymással való konfliktusaikat is nekem szomorkodják ki :)

Erő e-meló 2014.11.26. 20:04:01

@ossi.blog.hu:
A női és férfi nemi hormonok - úgy alapjában az ösztrogén és a tesztoszteron - nagyon erősen beavatkoznak a zember viselkedésébe, A férfi esetében ez egyszerűen követhető, mivel magzatkortól beáll a férfias viselkedés, rugdalódzik az anyaméhben vadul aztán ugyanezt folytatja ha sikerül megszületnie. Ez persze még korántsem biztos mert a fiúk közül több a vetélés, részben pont a nyugtalan viselkedés miatt

A férfilét tehát veszélyes, később is többen halnak meg közülük, de hát erre teremtette őket a sors, a nőstény a fontos soha nem a hím a természetben

A nőt az ösztrogénhatás később éri, de kialakítja a jellegzetes női vonásokat kívül-belül. Ennek részeként elfogadóvá, complianssé válik, erősebb benne az alkalmazkodási hajlam, ritkábban lázad és jól tanul az iskolában, noha semmivel se okosabb a fiúnál. Ha van magához való esze akkor elfogadja a férfiak fölényét és legalább látszólag behódolva próbál irányítani, ha nincs akkor FP marad és feminista lesz. Ez utóbbit valószínűsíti ha eleve férfias a hormonális karaktere, tehát konfliktuskereső, nyugtalan hajlamú kiméra

ossi.blog.hu 2014.11.26. 20:40:25

@Erő e-meló: Ezt az elméletet szerintem te találtad ki és nincs is olyan kifejezése, hogy "hormonális beállítottság". Sejthettem volna. :)

Erő e-meló 2014.11.26. 21:12:07

@ossi.blog.hu:
Jaj te kis csacsi, keressed a "karakter" magyar szinonimái között tovább

A zélet roppant érdekes dolog, legalábbis egy magamfajta biomókus számára, nem kell azt kitalálni ...

ossi.blog.hu 2014.11.26. 21:23:06

@Erő e-meló: Google hívtam segítségül, de nem tudott segíteni. Ha a kifejezést elemzem, az azt jelenti, hogy te távméred a hormonszinteket, megbízhatóbban, mint egy labor. Te vagy Gyurcsók? :D

szekertabor · provo.blog.hu 2014.11.26. 21:28:08

@Keszthelyi.Aron: "Gondolom a tudományos módszer, mint ami a cikkben is van a statisztikákról, az valami ördögtől való :)"

Ha megfigyelted, a tudományos módszer, a statisztikák is felhívják a figyelmet néhány dologra, még ebben az erősen dogmatikus posztban is:
Az alkoholos befolyásoltság és a nemi erőszak elszenvedése között van összefüggés.
A védtelenség és a nemi erőszak elszenvedése között van összefüggés.

Tehát ha csak a poszt fenti két állítását továbbgondoljuk, már csökkenthetjük az áldozattá válás kockázatát.

Aki mantraszerűen ismételgeti, hogy "Az áldozat soha semmiről sem tehet, csak peches volt", az nem segít, hanem árt. A prevenció jó hatásfokkal nem célozhatja meg az elkövetőket.

Apropó csador. Még egy szempont, amit sem a filmek, sem a kritikák nem említenek. Ez pedig az, hogy készültek-e felmérések arról, hogy a szexuális erőszakoskodók közvetlenül a bűncselekményt megelőzően találkoztak-e erotikus tartalmú látvánnyal, kihívó öltözékű és viselkedésű lányokkal, erotikus plakátokkal, pornóval, stb. Az erőszaktevők egy része nem a szexuális frusztrációját torolja meg a kiszolgáltatott nőkön? Másként fogalmazva, biztosan kizárható, hogy azok a csinos, magabiztos lányok, akik a buliban bebaszcsiznak, aztán fölényesen lepattintják a félszegebb pasikat, vagy fehérneműreklámokon mutatják meg bájaikat, tudtukon és szándékukon kívül nem járultak hozzá néhány szerencsétlenebb, magányos nőtársuk meggyalázásához?

Keszthelyi.Aron 2014.11.26. 22:32:26

@szekertabor: Nocsak. The sound of reason, még egy ilyen megosztó témában is, ahol hiányzik a társadalmi közmegegyezés, még a fogalom maga sem elfogadott, és ráadásul a kommentem extra parasztul volt megfogalmazva. I'm impressed :)

A helyzet az, hogy nem szándékoztam érvelni. Az okok:
- mind a cikkekből, mind a fenti (és más blogokon található) kommentekből az derül ki, hogy mindenkinek más az erőszakos közösülés, vagy köznyelvi alakjában nemi erőszak: az még tiszta, hogy az egyik fél akarata ellen történik, de azt már olvashattuk, hogy egyesek szerint tudat alatt minden nő ezt akarja, így el sem lehet nő sérelmére követni... Van, aki szerint a kihívó ruha és viselkedés már tudatos provokáció. A vonalat lehet még tovább húzni, de minek...
- valamiért mindenki számára az erőszakos közösülésről a tini/fiatal felnőtt belőve/rúgva provokálja a faszit, és ebből ered a baj. Holott az elkövetők 67%-a rokoni/ismeretségi viszonyban áll az áldozattal. A sértetteknek csak 25%-a fiatal felnőtt (18-25 közötti).
- a ne menjenek haza sötétben, nos kb. az elkövetések 1/6-oda történik az utcán...

Szóval - bár teljesen igaz, hogy tehet mindenki az ellen, hogy áldozattá váljon, jelen esetben ágyúval verébre - szigorúan a magánvéleményem szerint -, mivel az esetek többségében nem a videóban szereplő okokra vezethető vissza az erőszakos közösülés. Lehetnek a nők szürkébbek, lehetnek csúnyábbak, lehetnek mindig csoportban - aki erőszakolni akar, az fog is. Mert ez - általában - nem ötletszerű.

Az utolsó bekezdésed különösen tetszik, mert - nem tudom, szándékosan-e, de - van finom nemzetközi kitekintése is. Ezeket szokták okként megjelölni az indiai és arab csoportos erőszakos közösüléseknél. Valós. Nem tudom, itt mennyire, de valós.

Ha tényleg érdekel, ez a link pl. egész jónak tűnik statisztikából: ibolyatibor.atw.hu/Sajat/15.pdf - elvben van frissebb is a Kriminalisztikai szemlében, de most nem szaladok el a könyvtárba scannelni :)

De - szerény véleményem szerint - érdemi vitára ebben a tárgykőrben nincs nagyon mód (nem Rád értem, hiszen Te érveket hoztál és érdekes kérdéseket tettél fel még a merőben provokatív kommenttemmel kapcsolatban is), hiszen hiányzik a társadalmi minimum. Ebben is.

Még egyszer köszönöm, hogy rácáfoltál indokolatlan félelmeimre, miszerint csak állatokba lehet belebotlani egy ilyen téma kapcsán :)

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.26. 22:35:16

@Rongy Rázó:
Ja, és ezekből kiszűrhető, hogy ki milyen az ágyban?
Nem gondolsz te egy kicsit túl sokat magadról?

Erő e-meló 2014.11.26. 22:39:55

@ossi.blog.hu:
Mitagadás létezik megbízhatóbb módszer, de azt csak személyesen lehet alkalmazni

ossi.blog.hu 2014.11.26. 22:40:07

@szekertabor: A pornóról készült, de nincs benne konszenzus, hogy a több pornó fogyasztásának lehet-e köze hozzá vagy sem. Olyan is van, ami alátámasztja, meg olyan is, ami cáfolja.

"A prevenció jó hatásfokkal nem célozhatja meg az elkövetőket."
Ne feledd, hogy az esetek többségében nem zakkantak követik el. És van az a csoport, akiknél olyan tévhitek élnek, mint amit említettem, hogy pl. ha egy nő iszik, azért teszi, mert alkalmi szexpartnert keres, tehát akarata ellenére közösülni vele nem erőszak. De lehet folytatni a tévhiteket, mint pl. aki szexi ruhát visel, az kéri, tehát nem lehet erőszak. Egy mozgás és döntésképtelen nőre rámászni nem erőszak. Olyan helyre ment, ahova nem menne, ha nem szexelni akarna, tehát nem erőszak. Hallotta már, hogy vannak nők, akik nemi erőszakról fantáziálnak, tehát akit ő kinézett, de az illető viszont nem, attól még nem erőszak. Egy nőt nem lehet megerőszakolni, mert ha nem küzd elég hatékonyan, akkor valójában akarta. Ha elfogadta a piát, beleegyezett a szexbe. Ha a barátnőm/feleségem, akkor köteles mindig a rendelkezésemre állni. Ha múltkor akarta, akkor nem erőszak újra akarni, az akarata ellenére.

Azért ezek ellen szerintem lenne hatékonysága egy kampánynak. Nem hinném, hogy ezek a tévhitek frusztrációból vagy elmebetegségből erednének. Viszont nem is ritkák. (Lsd. fentebb vagy bármely, a témával foglalkozó fórumon.)

Nem nullára fog tőlük csökkenni, de ha a közgondolkodás változik és a nemi erőszakok száma csökken, az is valami.

Sadist 2014.11.26. 23:18:39

@ossi.blog.hu: "Az alkoholfogyasztás elég nagy rizikó faktor nők ellen elkövetett nemi erőszak esetén"

Azt mondod, hogy ne fogyasszak alkoholt? Úgy részegedek le, ahogy akarok, ha nekem hótbebaszva az árokparton fetrengeni támad kedvem, akkor be fogok baszni és az árokparton fogok fetrengeni, amíg törvény nem tiltja.

"még nagyobb rizikó faktor a macsó kultúra, illetve, azok a nemi sztereotípiák, ami szerint a férfi jellemzője az erő, a szex meg jog, a szexuális kapcsolatok száma érdem, a nő meg az, alávetett, behódoló. Nem feltételezem rólad, hogy neked is ilyen elképzeléseid vannak a nemi szerepekről, de azt el kell fogadni, hogy a kultúra jelen van."

Mármint hol? Nem tudom feltűnt-e, hogy a modern társadalmak (Magyarországot beleértve) szent tehenei a nők, ha bárki ártani akar nekik vagy akár csak valami rosszat mond rájuk nagyobb nyilvánosság előtt, rögtön jön az össztársadalmi felháborodás, lásd jelenlegi felvilágosító videós eset, vak komondoros több hétig tartó kampány, hisztis picsának pofont lekeverő villamosvezető, estébé. Ez neked macsó kultúra, ahol minden nőt ért vélt vagy valós sérelem akkora szarcunamit generál, hogy napokig mást sem lehet olvasni a magyar neten?

A másik pedig, hogy vélemény-, gondolat- és vallásszabadság van, amíg az ember nem sért vele törvényt, olyan elképzelései lehetnek a nemi szerepekről, amilyet csak akar. Nehogy már az állam vagy egy fasisztoid picsa mondja meg, hogy miként gondolkodjanak az emberek.

Erő e-meló 2014.11.26. 23:41:56

@Sadist:
Az áldozatvédelem csak ürügy, itt valójában össznépi átnevelőtáborosdi megy külföldi pénzeken. Örülhetsz ha nem vágják le a pöcsödet a zizzent agyú feministák. Nekik nincs olyan, hát akkor te hogy jössz ahhoz hogy legyen

ossi.blog.hu 2014.11.27. 08:08:59

@Sadist: Te figyelj.. Ezekkel az állításokkal nem velem vitatkozol, Nem megálmodtam, hanem bőséges irodalma van.

ossi.blog.hu 2014.11.27. 08:13:48

@Erő e-meló: Borzalmas lehet úgy élni, hogy azt hiszed, hogy a csúnya világ külföldi pénzeken fordul ellened. :) De nem kell félni, a világ csak bonyolult, de nem olyan ijesztő ám!

invalid username 2014.11.27. 08:20:23

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Magamról? Én nem vagyok rajta ezen a képen :)
Ha mindketten azt mondják (külön), hogy nagyon jó, akkor nekik nagyon jó.
Fontos ez kettejükön kívül bárki másnak...?

Ha leírok egy történetet (vigyázva, hogy a szereplők ne legyenek felismerhetők), csak azért teszem, hogy aki hasonló élethelyzetben van, annak esetleg perspektívát adjak. Hogy így is lehet. Nem érdekel, kinek van igaza (sőt, szerintem nem is fontos).

Fotelhuszárokkal tele az internet. Több tucat hús-vér barátnőm van és még kb feleennyi pasi, akiknek alkalmanként (többségüknkek szerencsére ritkán) ingyenes lelki szemétláda szolgáltatást nyújtok.

invalid username 2014.11.27. 08:24:12

@Sadist:

Nincs igazad. A nők helyzete valójában eléggé alávetett, jól mérhetően és objektíven (társadalmi megbecsültség, elismertség, juttatások). Pusztán annyi történt száz év alatt, hogy KEVÉSBÉ alávetett. Ha te ezt úgy érzékeled, hogy a nőknek aránytalanul több joga van, akkor a mércédet száz évvel ezelőtt gyártották.

Ez nem baj, kapsz néhány erősebb pofont az aszfalttól és helyrejön.

Erő e-meló 2014.11.27. 10:51:32

@ossi.blog.hu:
Á dehogy, nem vagyok ám én félős csávó. Harc az élet, ehhez hozzátartozik a nemek harca is. Ahol a nők állnak nyerésre, ott nyugodtabban zajlik az élet, és békében hal ki az adott populáció. Éppen jó példa erre a mai Európa

ossi.blog.hu 2014.11.27. 11:36:49

@Erő e-meló: Dehogy harc, pláne nem a nemek között. Csak változik a világ és ahelyett, hogy megismernéd a változásokat, félsz tőle és elzárkózol, aztán igazolást keresel a hozzáálllásodra. Tudod... ha megismered a szörnyt a szekrényben, kiderül, hogy teljesen barátságos. :)

Sadist 2014.11.27. 17:02:28

@ossi.blog.hu: Ja, értem, te csak kijelentesz, vitázni viszont már nem veled kell.

Sadist 2014.11.27. 17:16:32

@Rongy Rázó: "Nincs igazad. A nők helyzete valójában eléggé alávetett, jól mérhetően és objektíven (társadalmi megbecsültség, elismertség, juttatások)."

Hol? Üzbegisztánban? Iránban? Kérlek, sorold már fel az élet azon területeit, ahol a nők alávetett helyzetben vannak! És ne gyere nekem megint a trilliárdszor megcáfolt bérkülönbséges mítosszal, mert már herótom van tőle!
Amiket felsoroltál, azok közül egyedül a juttatások azok, amik objektíven és jól mérhetők, ha pedig levennéd a szemellenződet, akkor látnád, hogy a nőknek magasabb a várható élettartamuk, korábban mehetnek nyugdíjba, emiatt jóval több szociális és egészségügyi juttatást is kapnak, mint a férfiak.

ossi.blog.hu 2014.11.27. 18:33:31

@Sadist: Ne duzzogj, nem engem kérdőjeleztél meg, hanem olyan állításokat, amiknek bőséges irodalma van. Mi a vita? Ha azt mondom rá, hogy de? :D

invalid username 2014.11.27. 18:49:58

"ne gyere nekem megint a trilliárdszor megcáfolt bérkülönbséges mítosszal"

A trilliárdban jó sok nulla van.
Pont annyiszor lett megcáfolva.

De elég sok hozzád hasonló faszkalappal beszéltem már erről, kár minden percért. És én távolról sem vagyok feminista. Megkapod majd a kijózanító pofont az aszfalttól, utána jelentkezz. Pusszantás van.

Sadist 2014.11.27. 19:21:50

@ossi.blog.hu: Igen. Ott csúsztatnak (hazudnak) ezek a "statisztikák", hogy nem veszik számításba a különböző munkaköröket, eltérő munkaórák, túlórák számát, meg úgy egyáltalán semmit a munkavállalók nemén kívül.
IT szektorban jóval több a férfi, főleg fejlesztő és vezető pozícióban, a nők IT-n belül is leginkább adminisztratív területtel foglalkoznak, emiatt persze, hogy az jön ki, hogy hiába IT-s a férfi és a nő is, a fizetésük közt szignifikáns különbség lesz.

De ennél sokkal egyszerűbben le lehet nullázni az egész bérkülönbséges humbugot: a mai kapitalista világban ki az az idióta, aki hajlandó tök ugyanazért a munkáért többet fizetni? Minden egyes cégben dilettáns marhák ülnek, akiknek olyan kurva sok pénzt megér, hogy kibasszanak a nőkkel? Főleg az IT szektorban?

Sadist 2014.11.27. 19:32:12

@Rongy Rázó: "És én távolról sem vagyok feminista."

Eddig csak az merült fel bennem, hogy elvakult hívő vagy, aki azt képzeli, hogy a világ összefogott a nők ellen, de így, hogy te magad hoztad elő a feminista jelzőt, így már szinte biztos vagyok benne, hogy tényleg az vagy.

Akinek olyan a világnézete, mint egy feministának, úgy "vitázik", mint egy feminista és úgy fröcsög, mint egy feminista, arról józan gondolkodású embernek az fog lejönni, hogy az illető valóban feminista.

ossi.blog.hu 2014.11.27. 20:49:05

@Sadist: Oké, legyen, hogy tök hülyeség az egész, bár azért vannak kétségeim. A fizetés nem csak az elvégzett munkáról szól, hanem a cég "befektetése". Aki várhatóan szülni megy, aztán meg rohan bölcsibe, oviba, suliba, az kevésbé értékes a cég szempontjából, hiszen pont emiatt kisebb eséllyel fog mondjuk túlórázni majd, továbbképzésre járni, stb. Miközben a gyereket végül is nem csak anyunak adják ki se a bölcsiben, se az oviban, ugyebár, és az sincs törvényileg meghatározva, hogy majd ki mehet táppénzre a gyerek miatt.

Ugyanúgy egy gyerekes nőnek nehezebb munkát találni, tehát kevesebbért is el fogja vállalni, vagyis már a kezdője is esélyes, hogy kevesebb.

Előrelépésnél is számít, hogy mennyi pluszt tudsz felmutatni (lsd fent), de a közvélekedés is az, hogy vezető pozícióra alkatilag férfi alkalmas, miközben tekinthetjük jól dokumentáltnak, hogy egy kialakult csoport vezetőjeként a nők sikeresebbek, egy átalakításban vagy felépítésben meg egy férfi.

Személyes tapasztalatom nekem is az, hogy ha férfi vagy jobb a "hátszeled", olyankor is, amikor tudásra, tapasztalatra, elért sikerekre, plusz munkára, túlórára nem lehet hivatkozni.

ossi.blog.hu 2014.11.27. 20:50:48

@ossi.blog.hu: Ezt javítom: "Ugyanúgy egy gyerekes nőnek nehezebb munkát találni,"
Gyerekes nőnek vagy olyan életkorban, amikor várható, hogy szülni megy.

Erő e-meló 2014.11.27. 21:00:17

@ossi.blog.hu:

Szekrényben? Akkor már inkább a konyhában a helye

Ahogy a falvédőn írva vagyon:
"A konyha rendes
Az asszony csendes"

ossi.blog.hu 2014.11.27. 22:25:20

@Erő e-meló: Jah, hát kinek mik az igényei és mire indul be a fantáziája :)

annamanna 2014.11.27. 22:30:28

@Erő e-meló: ez a falvédőszöveg jobban hangzik

"Könnyű az ételt kritizálni
próbáld egyszer megcsinálni"

annamanna 2014.11.27. 22:36:30

@Erő e-meló: amúgy emlékszem, te liberális vagy :)

Erő e-meló 2014.11.28. 01:33:17

@annamanna:
Igen, liberális felfogású vagyok. Csakis olyan asszony illik hozzám, aki önként és dalolva főz a konyhán, mert az elveimmel ellenkezne ha kényszer hatása alatt tenné. Ugyanilyen okból nem szoktam nőket megerőszakolni, bár volt már rá igény

annamanna 2014.11.28. 03:28:00

@Erő e-meló: oxi, máris találtam neked valót: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/dalol_es_foz_meixner_nikolett/2107927/

Ehhez a mondatodhoz: "Örülhetsz ha nem vágják le a pöcsödet a zizzent agyú feministák."
Pedig annyit tennék hozzá, hogy megnéztem, mit jelent a "labrys" kifejezés:
"Az újkorban a görög fasiszták használták jelképül 1936-41 között, Jóannész Metaxasz rendszerében. A fasizmus szó maga a latin fasces szóból származik, amelyet – némiképp hibásan – „balta”-ként fordítanak.
A labrüszt használja a hellén újpogányság vallási szektája is jelképnek, valamint leszbikus és feminista mozgalmak is."
hu.wikipedia.org/wiki/Labr%C3%BCsz
Valóban, a logójukban ott van a balta: www.labrisz.hu/

Erő e-meló 2014.11.28. 12:40:44

@annamanna:
Nekem akkor már inkább a bacchánsnők jutnak a zeszembe, akik EVVOÉ kiáltással rontottak rá az útjukba kerülőre és műveltek vele mindenféle szörnyű dolgokat, aztán megcsonkítva hagyták őket. Sok minden rejtőzhet ám a szelíd nő -paradox módon éppen a feministák által sulykolt - toposza mögött

A fasizmus télleg nem a balta, hanem a virgácshoz hasonló fasces (magyarul vesszőnyaláb) jelképből származik. A labrüsszel (kétélű pallos) ilyen értelemben mint büntetési eszköz lehet rokon, de mindkét jelkép használata kiterjedtebb ennél. Jupiter kezében is ott van a nyaláb, a labrüsszel meg tele a régészeti múzeum Heraklionban, látszik hogy annak idején imádták valamiért

ossi.blog.hu 2014.11.28. 14:14:09

@Erő e-meló: Némi komplexus szagot érzek szivárogni a monitorból. ;-)

Erő e-meló 2014.11.28. 21:36:08

@ossi.blog.hu:
Pedig a hiba nem az én készülékemben van

Erő e-meló 2014.11.28. 21:55:26

@annamanna:
Most látom csak télleg a leszbik ásták elő a labrüszt, eddig nem is tudtam hogy ez a jelük

Mondjuk szerintem a jelkép totál félreértése állhat a hátterében, bár igazából az elferdült világképüket juttatja kifejezésre, legfeljebb az a kérdés hogy akarva vagy akaratlanul. A labrüsz nagyon erős férfiasságjelkép, a termékenység szimbóluma, a mezopotámiai bikaszarv jelképpel analóg

Ennek találkozása a női princípiummal, Istárral (lásd még "Babilon szajhája")volt a legnagyobb ünnep, amit úgy ünnepeltek ahogy a jelkép példázta, minden kertelés nélkül (szóval ahogy a leszbik nem volnának képesek rá eszköz híján). A jelkép átkerült későbbi kultúrákba, például nem nehéz kitalálni mire utal a keresztény Sarlós Boldogasszony jelkép

Szerintem legjobb mindent hagyni a maga természetes módján, lehet hogy ezzel kicsit régimódi felfogású vagyok?

annamanna 2014.11.29. 02:22:33

@Erő e-meló: Ez félreértés? Nem, semmit sem értettek félre. A szellemi gyökerei: nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/02/szabadkomuvesek-illuminatusok.html

Innen lehet tudni, kiknél csapta a ki a biztosítékot a rendőrök felszólítása a visszafogott, szolíd, normális öltözködésre.
És hogy kik mondják azt, hogy ha egy nő kurvának öltözik, akkor azzal ERŐT és magabiztosságot sugároz. Egy nő minél inkább kivetkőzik, annál erősebb. A fenti cikk szerint is, aki visszafogottan öltözködik, az gyönge és gyámoltalan, legalábbis annak tűnik. Az erős nő provokatív, szexuálisan kihívó. Mert ebben van az erő - a szexuális aktivitásban, provokációban és kivetkőzésben.
Nem a munkában.
Itt mellékelten lehet látni egy rakás erős és magabiztos embert:
www.youtube.com/watch?v=Hh7xnpNtuq4
www.youtube.com/watch?v=5nogAal1xQ4

Elég nyilvánvaló, hogy a labriszosok a "férfi erővel" azonosítják magukat.
És ha már szó szerint idekerült a fasces - ha semmi másból is nem lehetne tudni, ebből az egy szóból is biztos, hogy az etruszk és a magyar nyelv vagy nagyon közeli rokon volt, vagy azonos. Ez egészen konkrétan magyar szó, a magyarban van egy mély és egy magas hangrendű változata is, ami jelentéskülönbséggel járt: fasz-vesz. A három betűből álló szógyök talán még ősibb, mint a fa kifejezés, mert állítólag egy nyelv legősibb alapszavai közé tartoznak a testrészek nevei. Az etruszkoknál tökéletesen ugyanaz a szó maradt fenn, csak ők a vesszőre is a faszt használták, és konkrétan ez volt a hatalom jelképe, tehát ez jelentette a hatalmat. (Mármint a szexuális potencia).

Egyébként érdekes, hogy a wiki szerint is van összefüggés a magyar és az etruszk között, és a wiki szerint valóban Trójából származnak, tehát pl. Ilion (Vilusza) a magyar Iluska névben maradt fenn. (Ez valami mitikus istennőnév is, ha jól emlékszem).

Tehát ez egy női név, ahogy a székelyek által tisztelt Babba is női istenség, ezért azonosították Máriával. A cigány mitológiában Mária magasabb rangban van, mint Jézus.
A pogány kultuszokban a női istenségek gyakran erősebbek, mint a férfi istenségek. A wicca kultuszban párban állnak, a nő a Hölgy, a férfi az Úr, és a Hölgy van nagyobb rangban. (Itt pl. Május Királynőjének hívják: indavideo.hu/video/Led_Zeppelin_-_Stairway_to_Heaven_magyar_felirat )

Nem gondolom, hogy a feministák emberbaráti szervezetek, ezek - már csak a nevük és logójuk alapján is - pont olyan okkult és hatalomvágyó képződmények, mint a férfi megfelelőik.
Sem nők, sem férfiak számára nem ígérnek jót.
A feminista világkép szerintem itt elég jól kirajzolódik: www.youtube.com/watch?v=pt8VYOfr8To

I make the governor
Call me the governor
I am the bad bitch
The bitch that you're luvin-ah

Hold your hands high
Fingers to the sky
They gon' try to try ya
But they can't deny ya
Keep it building higher and higher

So hold your hand high
Fingers to the sky
Now they don't believe ya
But they gonna need ya
Keep it building higher and higher

A világ nem nőkre és férfiakra oszlik, hanem hatalmasokra és elnyomottakra.
Csakhogy a hatalmat a nők is meg tudják szerezni, mert a hatalom alapja a szexuális potenciál, amit a kivetkőzés előz meg.
Gondolom, ezt hivatalosan szexuálmágiának hívják.
Aki ezzel nem tud hatalmat szerezni, az elnyomott rabszolga, egyszerű nőstény dolgozója a kaptárnak.
A videóban feltűnt egy-két férfi is, a kaptár heréi, azaz a drónok, akik a dolgozók elnyomásában vesznek részt.
Felül pedig a méhkirálynő és a szexuálisan aktív nők (a bitch-ek), a kaptár uralkodó osztálya, akiknek kiváltsága, hogy a genetikájukat is átörökíthetik.
A kaptárba nem kell sok férfi.

Ez lehet, hogy viccesen hangzik, csakhogy az ókorban egyszer már volt ilyen társadalmi kísérlet, Egyiptomban, ahol a héber rabszolgák vályogot vetettek (ez kőkemény fizikai munka) és a fáraó ennek ellenére azt parancsolta, hogy a fiú csecsemőket meg kell ölni, neki csak lányok kellenek. Tehát a hébereken belül (vagy talán egész Egyiptomban) létrehoztak egy kaptártársadalmat, rengeteg női dolgozóval, akik nyilván könnyebben irányíthatóak, engedelmesebbek, mint a férfiak.

A feminizmus emberbaráti szövegei, a nők elnyomása miatti kiállás alapvetően azt szolgálja, hogy felgerjessze az önsajnálatot, és szorosabban hozzákösse a nőket egy feminista szervezethez, mint egy férfihoz. Tehát hogy egy nő más nőkben bízzon meg, a férfiakat pedig ellenségként azonosítsa - nyilván ilyen mentalitással lehet létrehozni egy működő kaptárt. A legtöbb nő csupán a kaptár hasznos idiótája, könnyen elnyomható, alárendelődő, szexuális hatalom nélküli dolgozó. Az ő megnyerésükre valók az ilyen dalok:

annamanna 2014.11.29. 02:27:23

(folyt). www.youtube.com/watch?v=MX7MbG6MiQs

Angliában, aminek élén királynő áll, a trónörökös olyan nőt vett feleségül, akinek nagyanyja a háborúban kém volt, azaz Mata Hari; anyja légikisasszony, tehát finoman szólva sem zárdaszűz; és a megismerkedésük pillanatában egy átlátszó kombinéban libegett a kifutón.
Az okkult világban a hatalom forrása a szexuális potencia.
Nem az ész, tudás, vagyon, rang, jellem, fizikai erő, hanem a szex.
www.youtube.com/watch?v=l7_8IcD3oKg

Az angol ezt a bitch-witch szópárral érzékelteti, a magyar a bosz(orka)-basz(ik) szógyökpárral, mellesleg az angol is rímel hozzá a boss szóval.

Szerintem ez a labrisz igazi jelentése (aminek párja ugyebár a hübrisz, ha már lúd, legyen kövér).

A felzúdulás konkrét okáról, a rendőri videókról pedig ennyit még:

www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

"Maria Bäckman antropológus a nemi erőszakok számának drasztikus növekedéséhez kapcsolódó "muzulmán láncszemet" vizsgáló tanulmányában ("Amikor a többségből kisebbség lesz. Svéd lányok egy többetnikumú külvárosban", Oslói Egyetem, 2005) arról számolt be, hogy a svéd főváros Rinkeby nevű elővárosában kisebbségbe került svéd lányok közül sokan sötétre festették a hajukat, így próbálva elkerülni a harmadik világbeli bevándorlók szexuális zaklatásait.

Egyesek még ennél is szigorúbb óvintézkedéshez folyamodnak. Néhányan egy olyan övet terveztek, amelynek levételéhez mindkét kézre szükség van, és amely reményeik szerint megvédi őket az erőszaktól. "Ez olyan, mint egy fordított erényöv", mondja a tervezők egyike, Nadja Björk (19) az AFP francia hírügynökségnek. Ezek az önvédelmi reflexek cáfolják a bevándorlók körében igencsak elterjedt előítéletes sztereotípiákat, miszerint a svéd lányok szexuálisan provokatív módon viselkednek, vagy hogy a szőkék könnyen megkaphatók."

A tanulság - a svéd nők, mivel nem szeretnék, hogy megerőszakolják őket, saját maguk is igyekeznek óvintézkedéseket tenni.
A viseletükkel, kinézetükkel, szokásaikkal alkalmazkodnak a veszélyhelyzethez. Felmérik, hogy ha valamit ők is tehetnek az erőszak elkerülése érdekében, azt megteszik.

Az angol nők pedig tényleg úgy viselkednek az utcán mint a zombik, valóban nincs semmiféle szemkontaktus, flörtölés:

„Érthetetlen, hol és hogyan ismerkednek. Már azt hittem, valami nagy baj lehet velem, hogy az utcán fél év alatt szinte egyetlen egyszer sem nézett rám nő. Egyszer csaltam ki egy kis mosolyt, ez ott már egyenesen flörtölésnek számít.” „Nem érzek semmiféle szenvedélyt az angol nőkben. Utazol, sétálsz az utcán, dolgozol egy munkahelyen, nőket látsz mindenütt, de mégis mindig zombi tekintetettel néznek vissza rád. Mosoly néha, de akkor csak illedelmes mű.”
index.hu/kulfold/2014/09/14/mi_a_jobb_brithon_vagy_itthon/

ossi.blog.hu 2014.11.29. 07:01:21

@Erő e-meló: Fel sem merült, hogy a te készülékedben lehet hiba, hiszen férfi vagy, nem? :)

Ha a dolgok a "természetes módjukon" működnének, akkor attól a világtól te nagyon befosnál. :)

Erő e-meló 2014.11.29. 12:01:35

@ossi.blog.hu:
Ha mindig egy lépéssel távolodik a zember a természettől, akkor már legyen az a lépés a lehető legkisebb. Occam beretvája inkább nyesse le a nagyobbat lépő lábat, mint a fiúkon azt az izét

Erő e-meló 2014.11.29. 12:12:12

@annamanna:
A tudatos feministák majdnem mind hormonzavaros nők, akikből az androgén túlsúly eltorzult férfias viselkedésmintákat hoz elő. Dominanciavágy, erőszakos hajlam, veszélykeresés, adrenalinfüggőség mind ilyenek, az ideológia viszont gyenge és önellentmondásos hozzá. Látszik hogy a hormonok könnyebben tudnak Izmot növeszteni, mint agyat

Ez részben az életkorral jön elő is mint ilyen természetes jelenség (csak régen boszorkánynak hívták), részben a mai kemizált világ mellékhatása, legfőképpen a dohányzásé

Erő e-meló 2014.11.29. 12:33:49

@annamanna:
Angliában a szemkontaktus az utcán csak véletlenül fordul elő egy nagyvárosban, saját tapasztalat szerint. Ilyenkor illik egy I'm sorryt mondani

Svédben viszont jól lehet ismerkedni, legalábbis nekem bejön, viszont az is igaz hogy én teljesen északi kinézetű szőke srác vagyok. Beszéltem ott élő törökkel, azt mondta hogy dumcsizni még lehet, de aztán lerázzák őt a csajok (mondjuk az is igaz, hogy elég dagadt fazon volt)

A svédek most kognitív disszonanciában lehetnek, mert egyrészt elvárás a rasszizmusmentesség, másrészt hasonló tapasztalatokra tesznek szert mint a kanadaiak a Magyarországról elüldözött "szegény ártatlan romákkal", akik seperc alatt kiépítették ott is a maffiavilágukat. Nyilván telenyomja a zagyukat az ottani sajtó mindenféle PC szöveggel, hogy még véletlenül se jöjjenek rá kitől kell félniük

ossi.blog.hu 2014.11.29. 13:28:47

@Erő e-meló: Nem tudod a természetből levezetni, ezek csak a fejedben léteznek. :)

ossi.blog.hu 2014.11.29. 13:29:57

@Erő e-meló: "A tudatos feministák majdnem mind hormonzavaros nők, "
Te ezt komolyan elhiszed? Honnan szedted?

annamanna 2014.11.29. 14:00:20

@Erő e-meló: Oké, neked ez a véleményed, nekem meg az, amit leírtam - a hatalom alapja a szexus, ahhoz meg pont nem stimmel a hormonzavaros külső.
Megismétlem a cikk idevonatkozó részét:

"az áldozat kihívó ruházata és viselkedése a legutolsó, ami felkelti az érdeklődését, hiszen (szintén felmérések szerint) pl. egy nőnél ezek a magabiztosság és az erő jelének számítanak, az erőszakoló meg nem akar túl sok macerát. Az öltözet és a viselkedés annyiban tényleg szerepet játszik a potenciális áldozattá válásban, hogy aki visszahúzódóbb, kevésbé magabiztos, alárendeltebb, gyengébb, az könnyebb prédának tűnik, viszont ők meg inkább hajlamosak zárt, többrétegű ruhát viselni és kerülik a figyelmet."

A kihívó öltözködés sem a hormonzavaros nőkre jellemző. Bár én személy szerint csak egyetlen egy hormonzavaros nőt ismertem, ő tényleg gyógyszert is szedett miatta. Férjhez ment, gyereke született, teljesen nőiesen viselkedett.
A "hormonzavar", mint a feminizmus kiváltó oka, elég megtévesztő.
Ismétlem - a hatalom alapja a szexus. Ezt mondjuk nehéz megjegyezni :)

Ami a keleti bevándorlókat illeti - nyilván jórészt a szemetet fújja ide a szél. Akik otthon megbecsülik magukat, azok nem jönnek ide. Vagy ha ide is kerül egy becsületes ember keletről, az itt beilleszkedik.
Akik nem hajlandók beilleszkedni, azok otthon sem találnák a helyüket, eleve bűnöző hajlamúak, innen visszamennek terroristának, tehát a sajátjaikat is gyilkolják, aztán meg visszajönnek randalírozni.
A cigányok meg köztük több hasonlóság is van, például, hogy a nőik nem dolgoznak.
Ezt a fajta "patriarchális" családmodellt kéne valahogy beszüntetni, mert ahol a nő nem dolgozik, ott a férfi sokkal hajlamosabb lesz arra, hogy szintén ne dolgozzon, hanem bűnözésből éljen.
Ebben a dologban tökéletesen igaza van a feministáknak.
Ha a bevándorló nők legnagyobb része dolgozna, Nyugat-Európában megszűnne a bevándorlók agressziója.
Az a baj, hogy olyanok vándorolnak be, ahol a nő nem dolgozik.
A kínai bevándorlók sokkal kevésbé agresszívak, mert a kínai nők dolgoznak.
Ez nagyon fontos összefüggés, és nagyjából a világbéke múlik rajta, viccen kívül.

Erő e-meló 2014.11.29. 18:16:50

@ossi.blog.hu:
Akiket ismertem azokon láccott

Erő e-meló 2014.11.29. 18:22:47

@ossi.blog.hu:
A nők pont azzal adják bizonyságát a női természetnek,, hogy makacsul küzdenek az ellenkezője bebizonyításáért

Erő e-meló 2014.11.29. 18:27:28

@annamanna:
"a hatalom alapja a szexus, "

Vagy inkább fordítva. Nem azért volt az uralkodóknak nagy hatalma, mert nagy háremük volt, hanem mert a hatalmuk ezt lehetővé tette. A monogámia ugyan korlátozta ezt, de a domináns férfiaknak most is több felesége van, csak nem egyszerre

Erő e-meló 2014.11.29. 18:30:30

@annamanna:
"A cigányok meg köztük több hasonlóság is van, például, hogy a nőik nem dolgoznak. "

Dehogynem, csak sétálj végig Rotterdamban a kupisoron. Minden második prosti cigány szexmunkás

ossi.blog.hu 2014.11.29. 19:21:40

@Erő e-meló: Látszott? :) És mi látszott rajtuk? Hogy elhajtottak a vérbe?

Erő e-meló 2014.11.29. 19:52:05

@ossi.blog.hu:
A férfi és a női tulajdonságok spektruma igen széles, rengeteg az átmeneti jelenség, egy jó szem ezeket észre tudja venni. Úgy különben bárki láthassa ki lány és ki fiú, néhány ritka eset kivételével

Én mongyuk szeretem ha egy lánynak vannak fiús tulajdonságai is, például szereti a veszélyes sportokat. De sajna ez a ritkábbik eset, sokat csalódtam ilyen téren

ossi.blog.hu 2014.11.29. 19:54:31

@Erő e-meló: De ember, te azt állítod, hogy a hormonzavart látod, amiért mások meg nem kevés pízt fizetnek, hogy valaki megmondja nekik, hogy hogyan állnak hormonálisan.. :) (Határozott a gyanúm, hogy ott is, ahol nincs. :D )

annamanna 2014.11.30. 01:28:20

@Erő e-meló: nem a nagy háremtől lesz valakinek szexuális potenciája, hanem a szexuális potenciájának jele a hárem. Tehát azért van háreme, mert eleve domináns hím, ahogyan te is írod - "a domináns férfiaknak most is több felesége van, csak nem egyszerre".
Tehát te is elismered, hogy van egyfajta gondolkodás (amit én okkultista gondolkodásnak nevezek, hiszen a labrüsz mitikus jelkép, de a mágikus világképen kívül, a hétköznapi életben is felfedezhető ugyanaz a minta) - miszerint abból lesz domináns egyed, aki jelentős szexuális potenciával rendelkezik.
Ez figyelhető meg az állatvilágban, erről írt a poszter (a szexuálisan kihívó öltözék a magabiztosság és dominancia jele, tehát a rendőrségi videóval szemben ez nemhogy bátorítaná a szexuális erőszakolót, inkább elriasztja).
És te is ugyanezt írod - a domináns egyed arról ismerszik meg, hogy több nője is van, tehát szexuálisan potensebb az átlagnál.

Ez tehát egy elég széles körben elterjedt elképzelés, és szerintem a labrisz egyesület is emiatt választotta jelképéül a szexuális potencia ógörög szimbólumát.
Csakhogy, ha ezt az elképzelést a valósággal összevetjük, ki fog derülni, hogy nem igaz.

Legyen példa Kádár, akinek volt egy darab felesége és slusszpassz. Elviselte, hogy a többi főkáder összevissza kefél, de ő maga nem kért ilyesmiből. És senki nem bírta megpuccsolni a hatalmát, évtizedekig ő volt a főgóré, nem azok, akiknek "háremük" volt.
A katolikus egyház minimális szexuális potenciával uralta kétezer évig a keresztény világot. Clintonnak a bukását okozta a szexuális potencia, nem erősítette meg, és nem ő az egyetlen, pl. Berlusconi is bukott politikussá vált, most épp Hollandét zaklatják ilyesmivel - ez valójában gyöngíti azt, aki a hatalmat akarja birtokolni.
Azt mondod, csak azért zaklatják vele, mert ma ilyenek a közerkölcsök. Hát, egyrészt alig van már közerkölcs, másrészt a poligámiában élő Salamon király írta le ezt: "Lemuel király beszédei, próféczia, melylyel tanította vala őt az anyja. Mit szóljak, fiam? mit, én méhem gyermeke? mit, én fogadásimnak gyermeke? Ne add asszonyoknak a te erődet, és a te útaidat a királyok eltörlőinek."
Salamont is meggyengítették a nők, de a legszimbolikusabb példa ebből a szempontból Sámson.
Azt az életerőt, amit másra kéne fordítani, a nők hihetetlenül intenzíven képesek leszívni (ld mondjuk Koppány feleségeinek jelenetét, vagy Gizella sirámát, hogy István, aki a hatalom megszerzésére koncentrál, őt elhanyagolja).

A nők szempontjából pedig a szexuális potenciának a hatalommal való azonosítása azért tévedés, mert egy férfi fölött nem a szexszel lehet uralkodni. Egy férfi fölött sosem annak a nőnek van a legnagyobb hatalma, akivel dug - hanem az anyjának. Egy anya sokkal sikeresebben képes behódolásra és alárendelődésre bírni a fiát, mint egy szexpartner.
Azoknak a nőknek tehát, akik férfi fölötti uralomra vágynak, először fel kell nevelniük azt. A valódi női uralom nem a szexusban rejlik, hanem a matriarchátusban.

Az általam ismert legalfább alfahím pedig ez az ember: www.hetek.hu/interju/201102/lukacs_erno_egy_igazi_anticeleb
(Most épp itt él: www.kastelyok-utazas.hu/Lap.php?cId=854&kId=854 )
Ha egy férfi hasonlóan domináns egyeddé szeretne válni, akkor szó se lehet arról, hogy a női partnereit váltogassa, vagy hogy felnőtt korában is az anyjához kötődjön.
Hogy ez az ember miért tudott a világon egyedülállóan sikeres életpályát befutni, annak van ugyan köze a szexualitáshoz, de teljesen más módon, mint amit a fent vázolt gondolkodás feltételez.

"Dehogynem, csak sétálj végig Rotterdamban a kupisoron. Minden második prosti cigány szexmunkás"
Az nem munka. Az pénzkereset. Csak úgy munka, mint ahogy a rablás is egyfajta "foglalkozás".
Munkán azt értem, hogy valaki hasznosan tölti az idejét. A kurva pont olyan hasznos, mint a betörő, a szélhámos vagy a gyilkos.
Még akkor is, ha ezt a tevékenységet a társadalom tolerálja vagy épp nagy igény mutatkozik rá. Van, amikor a gyilkosságra is nagy társadalmi igény mutatkozik (háborúban), de attól a gyilkosság nem hasznos tevékenység, még háborúban sem.
A patriarchális családmodell pont úgy a bűnöző és a kurvája sztorija, ahogy a Szürke ötven árnyalata is a bűnöző és a kurvája sztorija. A cigány nők azért lesznek "természetszerűen" kurvák, mert eleve olyan légkörben nőnek fel, ahol a nők kurvaként viselkednek. Pl. az Életvonat c. filmben van egy jelenet, ahol a menekülő zsidók és menekülő cigányok összetalálkoznak, csapnak egy kis közös zenés mulatságot, és az egyik cigány nő odamegy egy zsidó fiúhoz és azt mondja neki: most olyanra tanítalak meg, amit nem tudsz, és közben megfogja a pöcsét. Tehát teljesen mellékesen, akaratlanul is kurvaként ábrázolják a cigány nőt, ez nyilván megfigyelésen alapuló, szinte önkéntelen gesztus. A cigány nő ilyen. Vagy Hugo cigány Esmeraldájának is a legfőbb jellemzője a szexuális "potenciál".
Vajon mi ennek az oka?

annamanna 2014.11.30. 02:02:17

Miért van tele Svájc, Hollandia cigány prostikkal? Ezen a képen vajon magyar nő látható? 444.hu/2014/11/19/magyar-pornoval-kampanyol-az-is/ A "cigány kurva" csupán hazug toposz? Nyilvánvalóan nem, hanem nagyon is létező valóság.
A cigány kurvát a patriarchális családmodell termeli ki!
Ez a világ pontosan azon az elképzelésen alapul, hogy a dominancia alapja a szexualitás.
És vajon ez TÉNYLEG dominánssá teszi a cigány férfiakat?
Amit ők dominancia alatt értenek, azt a BTK bünteti.

Az a fajta szexualitáson alapuló dominancia, amit a patriarchális családmodell és a cigány társadalom képvisel, belefullad a bűnözésbe, szennybe, putriba, nyomorba, butaságba, leépülésbe, minden tekintetben katasztrófa, testi-lelki-szellemi gyötrelem, mentális pokol.

Az igazi domináns viselkedést szerintem Lukács Ernő képes példázni, és egészen másfajta értékeken alapul.

@ossi.blog.hu: Nem tudom, mire gondolsz, mert a nemi hormonok meglehetősen látványos következményekkel járnak, így a hormonzavar is: www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/tenyeken-alapulo/ch11s02.html
Ezt nem nagyon kell pénzért kiméretni, mert látszik.
Ez azért kicsit "mellbevágó": "A hirsutismus kialakulását illető anamnézis: kor, hízás, orális fogamzásgátlók elhagyása" "A hízás, és a fogamzásgátlók elhagyása provokálja"
"Genetikus és etnikai tényezők" (!)

Ebből az következik, hogy valamennyire igaza van annak, akik a feminizmussal kötik össze a férfias nőket - csak persze mások az összefüggések, mint amit beleképzelnek.

ossi.blog.hu 2014.11.30. 08:34:15

@Erő e-meló: Milyen próbát? Nekem már mérték, úgyhogy még papírom is van róla, hogy teljesen normális. :D Nem tudom, hogy feltűnt-e, de nagyon határozottan nem tudom komolyan venni a hülyeségedet. Na, pl. nem csak a biológiai ismereteim miatt van így, hanem mert magamnál, meg jó pár embernél csípőből buktad.

@annamanna: Kivéve, amikor nem, ugyebár. Simán van olyan, hogy egy hormonproblémának csak akkor vannak tünetei, amikor már hosszan tartó és/vagy elég nagy az eltérés. Mert ez is alkat kérdése.

Erő e-meló 2014.11.30. 21:55:29

@annamanna:
Kétlem hogy szükségképp a nagy libidójú fickókból lesz uralkodó. Leginkább azokból lesz, akik öröklik, mert egyik ősük beküzdötte magát. Hogy ebben a libidó játszott szerepet (mint Harfandirnél) vagy egészen más szempontok (Szent István) az annyiféle ahány uralkodóház

A hatalom megtartásában viszont már inkább hátrány a szexualitás kiélése, mert a dinasztikus szempontokat kell előtérbe helyezni. Részben ebből következik az uralkodó dinasztiák kihalása, mert a szexelés ilyenkor már csak fárasztó kötelesség, pláne ha valami rokonnal kell ketymetyelni

Erő e-meló 2014.11.30. 22:04:31

@annamanna:
Szerintem a patriarchális családmodell lebontása pont annyira lesz sikeres, mint amikor a cigány rá akarta szoktatni a lovát az éhezésre. Aztán amikor már pont kezdte megszokni, hát nem megdöglött szegény pára?

Az a társadalom amiben a nők szempontjai válnak uralkodóvá kihalásra van ítélve, éppúgy mint a szocialista termelési mód ahol a munkásra bízták a gyárat. Európában nemsokára kisebbségbe kerülnek majd az ős-európaiak, ez sok helyen már be is következett. A patriarchális bevándorlók néha majd megerőszakolnak-egy-két fehér nőt is, hogy frissítsék vele az étlapjukat, és így legalább női vonalon fennmaradhatnak az európai gének

Erő e-meló 2014.11.30. 22:13:21

@ossi.blog.hu:
A hatás nem csak a hormonszinttől függ, hanem sok minden mástól, például a receptorsűrűségtől hogy a biológiánál maradjunk. A karakter még ennél is összetettebb, de a probléma lényege sokkal egyszerűbb. A feministák olyan nők, akik megpróbálnak férfimódra gondolkodni anélkül hogy fogalmuk lenne róla. Én se tudok női módra gondolkodni, de legalább nem égetem magam

annamanna 2014.12.01. 02:54:02

@Erő e-meló: VIII. Henrik tipikus példája a szexuális teljesítményre támaszkodó uralkodónak. Eredménye: üres államkincstár, pápa általi kitagadás, az ország majdnem teljesen elveszik (kábé csak a kalózok mentik meg Erzsébetnek); x darab halott feleség, széthízott, beteg test, akármennyi igyekezettel is lány örökli a trónt. Tökéletes csőd.
Erzsébet (talán az apja kudarca miatt is) szexuális téren az ellenkező irányba indult el, és a végpusztulásból hozta vissza az országot.
Most ez persze röhejes, pont ezt kiemelni és összefüggésbe állítani egy uralkodó teljesítményével, de az egész gondolatsor nem tőlem származik, hanem az etruszk királyok uralkodói jelvényéből.

Ami a patriarchális családmodellt illeti - nem tudom, mire vonatkozik a cigány lova. Azt kell érteni rajta, hogy szerencsétlen cigányasszonyok már most is annyira le vannak terhelve és el vannak nyomva, hogy ha még dolgozni is küldjük őket, akkor beledöglenek az éhezésbe? Vagy kiket kell érteni a ló alatt?
Gondolod, hogy a patriarchális modellben nem a nők szempontjai érvényesülnek?
Szerintem nincs olyan, hogy patriarchális és matriarchális modell, külön-külön. Ez a kettő egy és ugyanaz.
Nem csak a cigányoknál érvényes ez a megfigyelés. Láttam török és etióp nő lakását is, akik "patriarchális családmodellben" éltek. Mindkét lakást vagy mások takarították (szolga, cseléd) vagy senki. Olvastam, hogy Olaszországban máris egymillió kelet-európai bevándorló nő él cselédként (badanténak hívják, aki elvileg az idős szülőt, vagyis jórészt a Mammát gondozza), de gyakorlatilag nyilván az egész háztartást ő látja el. Tehát a romáknál általánosabb érvényű megfigyelésem az, hogy a "patriarchális" családmodellben élő nő a háztartást se nagyon látja el, teljesen szétfolyik. Meghúzódik a háttérben, de nem szakad bele a házimunkába.
Ráadásul azt is meg lehet figyelni, hogy ahol általános társadalmi modell a patriarchális család, ott a férfiak erőszakosak, semmittevők vagy bűnözők. Például Szaúd-Arábiában és Afganisztánban. Hitler is eldugta a világ elől a nőjét. Amely országokban a nők keményen dolgoznak, ott egyrészt nincsenek korlátozva, nincsenek "elnyomva", másrészt a férfiak is keményen dolgoznak. Például a távol-keleti országokban.
És azt is megfigyeltem, hogy ahol a nők dolgoznak, ott keményen követelnek a gyerekeiktől is, tehát azok sokkal többet teljesítenek az iskolában, ennek következtében ezeket az embereket intelligensebbnek könyvelik el. De szerintem a "sárgák" nem okosabbak genetikailag a többi rassznál, csupán annyi a különbség, hogy nem a patriarchális modell szerint rendezik be az életüket - a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, és nincsenek elnyomva, korlátozva, nem kezelik őket alsóbbrendűként.
Az elismerés ára a munka. Aki dolgozik, azt megbecsülik, aki nem, azt megvetik. Ez a kedvenc példám rá: mno.hu/migr/csoszogi-az-oreg-suszter-752541
A cigányokra is érvényes, figyeld meg - vannak cigányok, akik beilleszkedtek, akikkel nincs semmiféle probléma. Ők dolgoznak. És akik dolgoznak, ellátják a gyerekeiket is.
Elméletben igaz, hogy ha a nők nem dolgoznak, akkor ráérnek arra, hogy a gyerekeiket tisztán, egészségesen tartsák, megvarrják az elszakadt ruháikat, megneveljék őket, segítsenek a tanulásban stb - de a gyakorlat azt mutatja, hogy amelyik cigány nő nem dolgozik, az a gyerekeivel sem törődik. Amelyik dolgozik, az különös módon ráér arra is, hogy a gyerekének tiszta legyen a ruhája, és normálisan járjon iskolába stb. Aki dolgozik, az aláveti magát a társadalom elvárásainak, és erre neveli a gyerekét is. Amelyik cigány nő nem dolgozik, az ellenáll a társadalom elvárásainak is, és még a saját családjával sem törődik. Számomra rejtély, hogy mivel töltik az idejüket.
Hülyeség a feminizmussal szemben a patriarchális modellt pártolni, mert az cigánykodás. Ebben a dologban igaza van a feministáknak. Csak akkor nincs igazuk, ha a nő a munkavállalás miatt a családját sem tudja ellátni, mert az igaz, hogy elsősorban a családról való gondoskodás lenne a feladata egy családos anyának. Tehát hogy a gyerekek el legyenek látva, otthon jó legyen a hangulat, a dolgok gördülékenyek legyenek, nagyjából tisztán legyen tartva a lakótér stb - akárhogy is nézzük, ez leginkább a nő feladata. Ha valami akadályozza ebben, akkor pártolni kell azt, hogy az energiája felszabaduljon arra, hogy képes legyen a család ellátását megoldani.
De nagyon különös, hogy a patriarchális modell ebben NEM SEGÍT.
A patriarchális modellben élő nők egy picit sem gondoskodóbbak, mint azok, akik dolgoznak. A gyerekeik sem jobban neveltek, sőt. A patriarchális modell cigánymodell, az élősködő nő modellje. A romáknál a nőnek a szexuális teljesítménye ad jogosultságot, tehát ez az ő munkája, feladata, tehát a nő "szexmunkás". Később pedig a matriarchátus miatt lesznek jogai: megszüli a porontyokat, sőt sikeresen maga alá gyűri és irányítja is őket. Amíg csak él, a gyerekei alárendelődnek neki. Tehát felül van a mama, neki alárendelődve a felnőtt fia, neki a meny stb

ossi.blog.hu 2014.12.01. 12:45:39

@Erő e-meló: Döbbenettel olvaslak. Kezd az az érzésem lenni, hogy ez már egyáltalán nem vicces, sőt, inkább beteg. Onnan indultunk, hogy egy nő nem tanulhatott írni-olvasni, nem örökölhetett, nem lehetett vagyona, aztán nem szavazhatott, nem tanulhatott tovább. Ezeket sikerült már meghaladni, tény, hogy lassan, de sikerült. Persze, nem teljes, de nagyon sokat javult a helyzet. Erre te előadod, hogy ez csak és kizárólag valami betegségnek vagy genetikai defektnek köszönhető, mert egy igazi nő ilyenekre sosem vágyna. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezt a dumát előadnád családod nőtagjainak..

Egyébként milyen az a férfi módon gondolkodás, amivel a feministák próbálkoznak, de nem megy nekik?

ossi.blog.hu 2014.12.01. 12:46:20

@ossi.blog.hu: Tudod mit? Inkább ne fejtsd ki, hogy milyen, mert lehányom a monitort.

Erő e-meló 2014.12.01. 22:47:28

@annamanna:
Ez is egy régi női szokás, hogy szeretnek idomítani valami állatot, vagy a férjet, vagy a gyereket, de akár a cigány ember is lehet valami hasonló objektum. Pedig az már nem megy olyan könnyen, pár évszázad alatt se sikerült megzabolázni a cigány természetet

Számomra mindenesetre mulatságos, amikor hivatásos jogvédők próbálnak feministák ÉS cigánybarátok (romofil?) lenni. Mert a kettő abszolút üti egymást, ezért a szokásos álszentségüket megfejelve szemet hunynak afelett, hogy a nők elleni legkirívóbb erőszakos eseteket (ld. Péntek lászló nevű cigány) és a rendszerszintű erőszakot is cigány férfiak követik el, bár az egyéb típusú erőszakos cselekményekben is az élre küzdik magukat. Ezért vannak külön a nőkre, és külön a cigányokra szakosodott jogvédők, még véletlenül se a kettő együtt. Az ilyen szemforgatásért most jól fizet a Norvég alap

De ez is csak egy kis cseppje a valóság óceánjának, mert Afrikába nem mennek el a jogvédők, ott túl meleg van és egyéb problémák. Így aztán a legnagyobb a népszaporulat az ottani patriarchális családokban (vagy akárhogy nevezhetjük), Nigéria lakossága fél évszázad alatt megháromszorozódott, jelenleg 180 millió, és ugyanilyen ütemben növekszik tovább, huszonegynéhány év múlva meg fogja haladni az EU teljes, egyébként is kihalásra ítélt népességét. És ez még csak 1 ország Afrikából

Ossinak el se árulom mi a család nőtagjának a véleménye a nőkről, mivel nálam kritikusabb, ami persze érthető is mert sokkal jobban ismeri őket foglakozásilag szülész-nőgyógyászként. Ja és ráadásul endokrinológus, sokat tudna mesélni a hormonzavarokról mert arról írta a disszertációját

annamanna 2014.12.02. 03:54:02

@Erő e-meló: "hivatásos jogvédők próbálnak feministák ÉS cigánybarátok (romofil?) lenni. Mert a kettő abszolút üti egymást"
Nem üti, szerintem összefüggnek. A feministák küzdenek a nőket ért erőszak ellen. A kérdés - a CSBE valódi természetrajza. Igaz, hogy az angyalian ártatlan nőkkel szemben a démoni férfiak állnak, akik kábé a gauntanamoi fogolytáborban tartják elzárva a tehetetlen nőket? Igaz, hogy a nők abszolút tehetetlenek, ártatlanok és passzív áldozatok?

A CSBE összefüggéseit pont a cigányoknál lehet látványosan megfigyelni. Lehet látni, hogy a cigány férfiak agresszivitási szintje jóval meghaladja az átlagot. Ha kifelé agresszívabbak a cigány férfiak, mint mások, akkor valószínűleg a család felé is agresszívabbak.
Vajon mi ennek az oka?
Egyrészt, a cigány férfinak is van anyja. Mire neveli a roma anya a gyerekeit? Ha ő maga nem szakad bele a munkába, akkor valószínűleg a gyerekeitől sem fog követelni semmit, nem kell teljesíteniük semmit, sem az iskolában, sem otthon nincsenek kötelezettségeik, nincsenek szabályok, amiket be kellene tartaniuk, nincsenek korlátok, tilalmak, nincsenek lécek, amiket át kell ugraniuk.
videa.hu/videok/vicces/exoszajzbuk-ferike-naplo-ordog-EyM42iiqBbptMV7C - Ferike nekimegy az apjának és fejbeveri az anyját. Senki nem szól rá, azt csinál, amit akar. Ő ártatlan, ha rosszat tesz, az nem ő volt, hanem a sátán.
Ez a nevelési stílus megfelel a liberális elveknek. A gyerek mindig ártatlan, azt csinál, amit akar, minden késztetését ki kell élnie, nem szabad frusztrálni, neurotikussá tenni.
Namost, az így nevelt gyerek felnőttként hogyan áll hozzá a szabályokhoz, kötelességekhez?
Nyilván ellenállással, lázadással. Ha hozzászokott ahhoz, hogy őt mindig elismerik, bármit is csinál, akkor a hiba forrását mindig a külvilágban fogja keresni.
Ha párkapcsolatban él, akkor is a külvilágban fogja keresni a hiba okát.
Ez mivel jár? Nyilván folytonos veszekedésekkel.
Ha a feladatok nincsenek elvégezve, és az élet folytonos akadály, akkor a hangulat nagyon feszült, és könnyű eljutni az agresszióhoz.
Tehát a stresszes, feszült, ingerült légkört növeli egyrészt az a neveltetés, ahol valaki mindig a külvilágban keresi a hiba okát, sohasem önmagában.
És növeli az is, ha nincs hozzászokva a kötelességtudáshoz, emiatt nemtörődöm, lusta, emiatt pedig káosz veszi körül.
Ezek a tényezők jelentős részben múlnak a nőkön.
Ha úgy neveltek valakit, hogy kötelességei vannak, feladatok, amiket el kell végeznie, neki nem mindent szabad, akkor nem fogja mindenért a külvilágot vádolni.
(Meg lehet figyelni, hogy a liberálisok is sokkal ingerlékenyebbek és kis dolgokért is vádaskodnak).
Másrészt, ha megcsinálja a feladatait, akkor az élet gördülékenyebb lesz, kevesebb a feszültség, kevesebb ok van a veszekedésre.
A Biblia azt írja, hogy: "Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket. Bízik ahhoz az ő férjének lelke, és annak marhája el nem fogy. Jóval illeti őt és nem gonosszal, az ő életének minden napjaiban."
A nő legfontosabb erényének a szorgalmat tartja: biblia.hu/biblia_k/k_20_31.htm
És azt állítja, hogy az ilyen nővel jól bánik a férje és nem rosszul.

Tehát, ha a roma nő lusta, és a roma mama arra neveli a fiát, hogy nem kell visszafognia magát, akkor a roma férfi agresszív lesz, és akkor a feministák a CSBE miatti panaszukban jórészt a roma asszonyok védelmében állnak ki, a két téma tehát összefügg.

Van egy harmadik faktor, ami különösen jelentőssé teszi a cigányságon belül a CSBE-t. Ez pedig az, hogy ha a nő nem dolgozik, akkor sokkal inkább beszorul egy rosszul működő párkapcsolatba, mintha saját jövedelemmel rendelkezne. A jövedelem nélküli nők már csak a pénzhiány miatt is többet kénytelenek eltűrni egy erőszakos férfitól.

Egyszer jártam egy faluszéli, kormos, nyomorult putriban. Egy középkorú nő élt ott, három kamasz gyerekével, két lánnyal és egy fiúval. A nő dolgozott, és ELVÁLT. Ez a rendkívüli csoda történt vele... képes volt arra, hogy önállóan folytassa az életét, és ne tegye ki magát a végtelenségig egy erőszakos férjnek.
Tehát a cigány nő, ha dolgozik, képes elválni, és máris megszabadul a CSBE-től.
Mellesleg a gyerekei is kifejezetten tisztelettudó módon viselkedtek, nem agresszív, verekedős, köpködős cigányok voltak. Szegények és nyomorultak, de normálisan viselkedtek.

A CSBE fő éltetője a patriarchális családmodell. Akik a CSBE ellen tüntetnek, a nőket tehetetlen, passzív áldozatként mutatják be - de csak akkor tehetetlenek és passzívak, ha semmit sem tesznek a helyzetük javításáért.
Ha a nő elmenne dolgozni, ha otthon kitakarítana, ha a gyerekét megregulázná, akkor máris sokkal kevésbé szenvedne a CSBE-től.

www.youtube.com/watch?v=obETnoYHcBU
A feminizmus sajnos arra tanítja a nőket, hogy otthon ne serénykedjenek, és hergeli, uszítja őket a férfiak ellen. Részeredményei vannak, de tévút.

Erő e-meló 2014.12.02. 20:11:18

Kétlem azért én, hogy a cigányok egymás közti nemi erőszakügyei trendi téma volna jogvédőéknél. Ha tudsz ilyen projektekről akkor avass be, de eléggé csodálkoznék. Pedig abban egyetértünk, hogy ilyen téren volna sok tennivaló

Csak ez a probléma nem felel meg a Norvég civil alap, a Soros-féle pénzosztoda és a többi trend-setter alakulat profiljának. Hiszen az ő céljuk a társadalmi feszültség növelése különböző csoportok között, így például a cigányok és nemcigányok között, a férfiak és a nők között, a homók és a heterók között

Abból viszont semmi hasznuk, ha egymással hajbakap a Lakatos meg a Lakatosné, mert ez nem bomlasztja a céljaiknak megfelelően a társadalmat

ossi.blog.hu 2014.12.03. 07:49:30

@annamanna: Köszi, igyekszem ma megnézni. :)

ossi.blog.hu 2014.12.03. 07:59:20

@Erő e-meló: Na, az aztán tök releváns, hogy egy szülész-nőgyógyász mit gondol a "nőkről" (így kollektíve). Kb. mint a kaller mit gondol a buszok motorjainak működéséről. :)
Tényleg... neki már elmesélted, hogy hormonálisan defektes, hogy ilyen igényei voltak, hogy orvos legyen, ahelyett, hogy "hagyományos" szerepre vágyott volna? :D

Erő e-meló 2014.12.03. 15:17:32

@ossi.blog.hu:
Asztat én nem tudom mennyit ért a kaller a buszok motorjának működéséhez, de a nőgyógyász kicsit más munkát végez, nem a belépőjegyeket szedi a kórház portáján. Sok mindenbe belelát az élet legkényesebb dolgaiban, ismeri minden gyerek születésének a hátterét, neki teregeti ki a többi nő a lelki szennyest. Más kép ez ám, mint amit a naív férfiak maguknak elképzelnek

Nem tudom pontosan mit értesz hagyományos szerepen. A nomád nőt, aki átlag 5 évente "férjet" cserél, miután eladta a családja valamelyik szövetséges klánnak? Ezt a példát a magyar sztyeppei hagyományból vettem

annamanna 2014.12.03. 18:54:39

@Erő e-meló: dehogynem, általában téma a nemi erőszak, és ha abban a cigány férfiak élen járnak, akkor bizony hogy összekötődik a cigány és a feminista téma.
Mondom, másképp is köthető egymáshoz a két téma - feminizmus ellenzi azt a "hagyományos" női szerepet, hogy a nő gondoskodjon a családról. Ehhez mellékeltem Winkler Nóra videóját arról, hogy ki kéne venni a mosott ruhát a lejárt automatából (bár nem tudom, mikor rakhatta be, nyilván nem hajnalban, szóval a konkrét helyzetet nem is értem, a lényeg, hogy még ennek az apropóján is eljut a férfiak szidalmazásához, de olyan szinten tolja, hogy bennem felmerült, ez a nő tuti leszbikus).
De ami a lényeges tévedése a feminizmusnak is, és a patriarchális családmodell támogatóinak is, az, hogy a nő munkavállalása és a családról való gondoskodás között nincs semmilyen egyenes összefüggés.
Tehát abból, hogy a nő dolgozik, még nem következik, hogy nem látja el a gyerekeit - és abból, hogy otthon van, még nem következik az, hogy gondoskodik a gyerekekről.
Mellékelten egy mai cikk: www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/felhaborito-disznoolban-nevelte-ot-gyereket-egy-tatai-hazaspar-584507
"a nő nem dolgozott, egész nap otthon volt, ennek ellenére nem takarított, a lakás folyamatosan koszos volt és rendetlen. A gyerekeknek nem csomagolt uzsonnát, meleg ételről ritkán gondoskodott. A szülők iskolás gyermekeikkel nem törődtek, soha nem tanultak velük, a gyermekek iskolai felszerelését, házi feladataik elkészítését nem ellenőrizték, egyik gyereknek sem vettek játékot, könyvet."

A feminizmus szerintem abban is téved, hogy alapvetően a férfiakat akarja rábírni az erőszakmentességre. Szerintem nagyon gyakran az táplálja az erőszakot, hogy folyamatos az otthoni rossz hangulat, folyamatosak az apróbb ütközések, mert semmi sem működik, semmi sincs elvégezve, mint a fenti esetben is.
Engem meghatott egy videó egy hajléktalanról, aki egy erdőben rendezkedett be, és azt mondja - imád hazamenni. És látszik is, hogy rengeteg időt, munkát, energiát feccöltek a kis kuckójuk csinosítására, rendbetételére. És biztos vagyok benne, hogy az élettársának nem kell félnie a férfi erőszakosságától. index.hu/video/2014/09/03/otto/
Ha a nő valamennyire ellátja a házimunkát, ellátja a gyerekeket, akkor máris sokkal kevesebb alkalmat ad az erőszakra. Nem mondom, hogy ezzel máris elkerülhető a CSBE, de hogy az aránya nagyon leszűkíthető, abban biztos vagyok.
A rend, a normális viszonyok, a gördülékenyen működő élet megnyugtat. A káosz folyamatos stresszel jár. Ha semmi nem működik, ha mindenbe bele lehet akadni, az dühítő.
Tehát a nők saját maguk nagyon sokat tehetnek azért, hogy ne legyenek áldozatai a CSBE-nek. Sokkal marginálisabb probléma lenne, ha a rengeteg romák közti erőszak nem tupírozná fel a statisztikákat, és nem tudnák joggal azt mondani a feministák, hogy ez a társadalom igen jelentős részére jellemző. Na igen, nyilván így van, csak azt nem mondják, hogy a jelentős rész jelentős része roma.
Tehát a feministák leginkább a cigány nőkért vonulnak fel a ribisétán. Őket éri legnagyobb arányban erőszak. De nem lehet úgy megoldani a problémájukat, hogy a magyar nők vádolják a magyar férfiakat - mert ettől a roma férfiak viselkedése nem lesz jobb.
A roma férfiak akkor lesznek kevésbé erőszakosak, ha a roma nők viselkedése megváltozik. Ha elmennek dolgozni, ha kitakarítanak, ha megnevelik a gyerekeiket, akkor a romákkal csoda fog történni.
Sorosnak ez hogy is lenne az érdeke?
Sehogysem, hiszen ő is éppen ilyen modell szerint éli az életét.
Összeállt egy nagyon fiatal kis színésznővel, és amikor szétmentek, a nő megverte, vagy ilyesmi, lusta vagyok utánakeresni.
Soros életének ugyanúgy része a CSBE, azért, mert az a családmodell, amiben elképzeli az életét, pont olyan, mint amiben a cigányok is élnek.
Palácsik Tímea sem másért lett megverve, csakis azért, mert roma módra élt.
Demcsák állítólag részegen is beültette a gyerekeket az autóba, és összevissza csalta apukát, szóval neki se a családról való gondoskodáson járt az esze. Különös módon mégis megverte a férje.
Nem mondom, hogy ez 100%-ban igaz, minden egyes nőverésre igaz; csak azt mondom, ha a nők megváltoztatják a viselkedésüket, akkor több tiszteletet kapnak.
A tiszteletet, finom bánásmódot nem lehet ribisétával kierőszakolni. Pláne nem a roma hapsikból.
Például, feljebb írtam egy kis kormos falú putriról, ahová elmentem látogatóba. Nem tudom, ezzel mit váltottam ki, a de a nő fia a végén beültetett az égszínkék trabantjukba (hogy ne gyalogoljak a vasútig), és végigtolt a falun, mert a trabi persze nem működött. :) A cigány férfiak is képesek tisztelettudóan viselkedni, sőt ezt a végtelenségig el is túlozni. Szóval, velem maximálisan tisztelettudóan viselkedett a cigány srác, pedig nem tüntetek ribisétán a férfierőszak ellen.
Csak magamon tudok változtatni, a férfiakon nem. Kár a gőzért, az ilyen megmozdulások nem érnek el semmit.

ossi.blog.hu 2014.12.04. 09:14:38

@Erő e-meló: Nem érted. Egy nőgyógyász véleménye a "nőkről" teljesen irreleváns, tekintve, hogy ő is ember, a nők szervezetével foglalkozik, a páciensei nők, de mint "lelki szemetesláda" nem hivatott értelmezni és érteni a nem biológiai dolgokat. Szal, lehet neki véleménye, de nem mérvadó.
Nyugodj meg, hogy egy kisbolti eladó is tudna mesélni a nyugdíjasokról, egy kaller az "emberekről", egy urológus a "férfiakról", egy tanár a gyerekekről meg a családokról, de közülük csak az utóbbinál szakmai elvárás, hogy értsen is hozzá. És sokszor nekik sem megy.

Azt meg nem értem, hogy mit nem értesz. Te találtad ki ezt a baromságot a hormonokról meg a feministákról.

Ahhoz, hogy anyukád, nagymamád vagy nagynénéd ma orvos lehessen, ahhoz kellett egy Hugonnai Vilma, akit te szimplán lehormonzavarosozol. Viszont, ebből következik, hogy mindenkit, akinek ugyanolyan igényei vannak, mint neki voltak. Ergo, a saját családtagodat is. Kíváncsi lennék mit szólt a felvetésedhez, hogy csak a hormonzavarjának köszönheti, hogy ő orvos lett, hiszen "a nők alkalmatlanok a tudományos pályára".

ossi.blog.hu 2014.12.04. 09:21:53

@annamanna: Bocs, hogy ezt mondom, de az az érzésem, hogy még nem volt szerencséd erőszakos kapcsolathoz és nem is igazán érted a lényegét. Egy erőszakos kapcsolatban mindig az erőszakos félnél van a probléma, bármi más a környezetben csak ürügy. Lehet, hogy azért csattan pofon, mert áll a mosatlan a csapban, de ha minden patyolat lenne, akkor is találna ürügyet, csak éppen mást. Ugyanis az erőszakos félt nem az adott helyzet teszi azzá, hanem ő ilyen.

annamanna 2014.12.05. 02:10:37

@ossi.blog.hu: És ha ő ilyen, akkor mit lehet vele tenni? Az erőszakost hogy lehet arra kényszeríteni, hogy ne legyen az?
Annyit biztosan tudok, hogy
1. nem függ a nemtől az erőszakra való hajlam (pl. Sorost is a nője verte meg, de mai hír a gyerekét vízbe fojtó nő is stb).
2. hogy kivel alakítok ki kapcsolatot, az függ a saját jellememtől és önbecsülésemtől. Az pedig fejleszthető. Mindig csak magamon tudok változtatni, a külvilágon nem. Ha én megváltozom, a külvilág is megváltozik körülöttem.
Ha megbecsülöm magamat, akkor megbecsülöm a környezetemet is. És igényes leszek önmagammal és a környezetemmel szemben is.
Tudom jól, hogy az igényességből lehet szörnyű szolgaságot is csinálni, korábban szóba került. Most nem arra gondolok, amikor egy nő háztartási robotgéppé válik, és mindent csak azért csinál, hogy elnyerje vele a környezete elismerését. Egy belülről induló folyamatra gondolok. Arra, hogy ha magamtól megkövetelek valamit, ha betartok valamiféle szabályt, megugrok valamilyen szintet, akkor óhatatlanul a környezetemtől is meg fogom követelni azt. Persze követelőzhetek úgy is, hogy én magam nem állok azon a nívón, amit mástól elvárok, de most tényleg egy belülről induló igényességre gondolok, és hogy világosabbá tegyem, egy filmet hozok rá példának: Ez a fiúk sorsa.
Ebben egy egyedülálló anyuka összeköltözik egy fickóval, aki az együttlakásuk során egyre jobban eldurvul. Végül a nő úgy dönt, hogy ebből elég. Nem pusztán a fickó durvasága juttatja el ehhez a döntéshez, hanem az is, hogy ráébred a saját képességeire, és rájön arra, hogy ennél magasabb szintet vár el az élettől. Azért döbben erre rá, mert ő maga is magasabb szintet ér el. Egyszerűen nem hajlandó tovább tűrni azt a szintkülönbséget, ami a saját teljesítménye és az élettársáé között fennáll.
Ahhoz, hogy valaki ki tudjon lépni egy méltatlan élethelyzetből, tisztában kell lennie azzal, hogy ennél többre képes. Akkor lesz vele tisztában, ha már akkor teljesíti a magasabb szintet, amikor még benne van a nehéz helyzetben - mint a filmbeli nő. A végén egyszerűen fogta magát, kisétált az ajtón és kész.
Tehát, ha teljesítek, és saját magam felé jó a lelkiismeretem, mert tudom, hogy mindent beletettem a helyzetbe, ami tőlem telt, én teljesítettem egy bizonyos szintet, ami meghaladja (talán jóval meghaladja) a párom szintjét, akkor még mindig van esély arra, hogy a párom kövessen ebben, és maga is jó irányban változzon.
Erre igen nagy esély van, még Péter apostolnak is az a véleménye, hogy a nő viselkedése képes jó irányban befolyásolni a férfit: "Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek"
Ugyanezt nem állítja fordított helyzetben is, tehát nem mondja azt, hogy a férfi jó magaviselete ige nélkül is megnyeri a nőt.
Tehát még a Biblia is elismeri azt, hogy a nő nagyobb hatást gyakorol a férfi viselkedésére, mint a férfi viselkedése a nőére - de hisz pont ilyesmivel indul az egész sztori is, ugye, Éva miatt eszik Ádám is a tudás fájáról, és nem fordítva.
Hogy rövidre zárjam - ha a nő teljesít, követel magától és igényes magára és a környezetére, akkor ez jó hatással LEHET a férfi viselkedésére, aki azt érezheti, hogy jó együtt lenni egy olyan nővel, aki körül rend van, aki valamilyen módon képes otthonossá tenni a világot.
De ha ez nem következik be, akkor a nő még mindig választhatja azt, amit a filmben Ellen Barkin. Fogja magát és kisétál az ajtón, mindenféle különös harc nélkül.
Ha jól emlékszem, a film egy önéletrajzi regényből készült, ez tehát nem mese.
Nem kell sokat küzdeni a külvilág tiszteletért, a férfi tiszteletéért.
Amiért sokkal fontosabb harcolni, az az önbecsülés. A külvilág nem tud jobban megbecsülni, mint amennyire én becsülöm saját magamat.
Biztosan neked is ismerős az az önleértékelő női magatartás, amikor valaki túlzásba menően vacaknak állítja be magát, csak azért, hogy kicsikarja a környezete tiltakozását, és ezzel az elismerését. Ennek a mélyén tényleges bizonytalanság, önmegvetés áll, és az illető tényleg azt szeretné, hogy a környezete többre tartsa, mint amennyire ő tartja saját magát.
A férfiak nagy része is azt szeretné, hogy a környezetétől több elismerést kapjon, mint önmagától.
De az önértékelés pont azért ön értékelés, mert mindenki csakis saját magát tudja igazán elismerni és értékelni.
Önmagunknak pedig nem tudunk hazudni, magunkkal szemben semmit sem ér a maszkolás - csakis annyira értékeljük magunkat, amennyit tényleg megteszünk.
Persze a jó hír az, hogy senki nem tud úgy örülni a sikereinknek, mint éppen saját magunk, és minden jó, amit megteszünk, erősen megdobja az önbecsülésünket. És amilyen szintre mi magunk eljutottunk az önbecsülésben, azt fogjuk elvárni a környezetünktől is.
És vagy magunkkal húzzuk a környezetet (ld a különböző motivációs filmeket, ez a jelenség nagyon is létezik); vagy ha nem, akkor könnyebben és jó lelkiismerettel kiléphetünk belőle.

ossi.blog.hu 2014.12.05. 08:35:17

@annamanna: Bocs, de azt hiszem, te tényleg nem érted, hogy hogyan működik egy bántalmazó kapcsolat, különben nem írnál ilyeneket. Ebben a témában nagyon sok olyan is van, ami konkrétan bűncselekmény, vagy illene annak lennie. Bocs, de értelmezhetetlen az olyan kijelentés, hogy az elkövetőjét hagyjuk békén és az áldozat felelőssége változni. Ez kőkemény áldozathibáztatás, ami érdekes, hogy csak itt, a Balkánon téma még mindig.

Tudod.. éjszaka kell menekülnöd a gyerekeiddel, de sebaj, nézzél motivációs filmeket és megoldódik. Persze.

Erő e-meló 2014.12.05. 10:52:45

@annamanna:
Az ilyen Soros-féle alakoknak kettős látása van: egy kép saját magáról, egy pedig másokról. Ugyanez elmondható a virtuális birodalmának a zsoldosairól is. Legyenek akár politikai aktivisták, akár feministák, mindegy: másokat akarnak megrendszabályozni, mások életében turkálni. Miután persze a a saját magukéval nem boldogulnak az adott szempontból

Erő e-meló 2014.12.05. 11:00:53

@ossi.blog.hu:
"Egy nőgyógyász véleménye a "nőkről" teljesen irreleváns"

Vidám perceket tudsz nekem szerezni!

De komolyítva egy kicsit: a feminizmusnak, csakúgy mint a liberalizmusnak addig volt értelme, amíg pozitív célkitűzést tudott felmutatni. Most hogy a nők azt csinálnak amit akarnak, meg amúgyis mindenki azt csinál amit akar, már csak kitalált, mesterségesen eltúlzott, felnagyított célok érdekében folytatott hisztériakampányokra képes mindkettő

A józan többség éppoly kevéssé fogékony erre, mint a rengeteg más zsibvásári hangoskodásra

Erő e-meló 2014.12.05. 11:05:46

@annamanna:
Nők gyakrabban alkalmaznak fizikai erőszakot férfiakkal szemben, mint fordítva (más kérdés, hogy ilyen téren is sokkal kevésbé hatékonyak, éppúgy, mint az öngyilkosságok esetében). És akkor még nem is beszéltünk a verbális agresszióról
süti beállítások módosítása